flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: «Комунікуй або вмирай»

14 вересня 2017, 14:59

  12 вересня 2017 року на базі Харківського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню важливості комунікацій в судовій системі. Організатором виступило відділення АПУ в Харківській області.

  Доповідачем виступила суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України, член комітету з питань комунікації та ЗМІ Ради суддів України, член робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя Тетяна Суярко.

  Головною темою заходу стало впровадження прямих зв’язків судів із суспільством за допомогою програм охоплення (інформаційних програм). Учасники заходу обговорювали важливість і необхідність програм охоплення (outreach programmes), як заходів (інструментів) ознайомчого, інформативного характеру, завдяки яким суспільство може отримувати відомості про діяльність судів та роботу суддів шляхом прямих зв’язків між судами і широким загалом.

  «Ми, українські судді, не єдині у світі, хто стикнувся з необхідністю запровадження нової моделі комунікації – прямих зв’язків. Про необхідність налагодження прямих зв’язків судів з громадськістю Консультативна рада європейських суддів зазначила ще у 2005 році у висновку № 7 з питання «Правосуддя та суспільство». Програми охоплення орієнтуються на конкретні категорії громадян: малят, школярів, студентів, дорослу аудиторію, широкий загал. Це й обумовлює проведення тих чи інших заходів та використання відповідних інструментів та каналів комунікацій. Ігри, лекції, конкурси, блоги, коментарі тощо – все це заходи та інструменти прямих зв’язків», - зазначила Тетяна Суярко.

  За підсумками заходу, членами Асоціації було вирішено взяти участь в освітній програмі приуроченій до Всеукраїнського тижня права. В ході програми планується проведення освітніх лекцій з суддями, прокурорами, адвокатами та практикуючими юристами в навчальних закладах.

Інформацію використано з офіційного сайту Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Правників України»