flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

VI Судовий форум: теорія, практика та перспективи судової реформи

03 жовтня 2017, 14:54

  28-29 вересня 2017 року в м. Київ відбувся один із наймасштабніших заходів Асоціації правників України – VI Судовий форум.

 Протягом двох днів слухачів форуму ознайомили з найактуальнішими питаннями, що стосуються судочинства, судової реформи, новел процесуального законодавства. Учасники підняли питання довіри та поваги до юридичної професії, озвучили, чого очікує суспільство від правника, запропонували персоніфікований підхід до освіти.

  Модератором однієї із секцій виступила суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко. Також активну участь в обговоренні актуальних питань взяли судді господарського суду Харківської області: Рано Аюпова, Олександр Мамалуй, Наталія Новікова.

  Під час дискусії спікери обмінялись думками щодо основних досягнень судової реформи, анонсували подальші дії, обговорили практичні питання добору кандидатів на посади суддів місцевих судів та роль Вищої ради правосуддя у формуванні та очищенні суддівського корпусу, підбили підсумки конкурсу до Верховного Суду.

  Завершився форум панельною дискусією, на котрій судді, іноземні експерти, представник Ради бізнес-омбудсмена, науковці та провідні юристи висловлювали свої позиції щодо нових цілей та завдань Верховного Суду, його ролі у підвищенні інвестиційного клімату та взаємодії національних судів та міжнародних судових інстанцій.

Інформацію використано з офіційного сайту Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України»