flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

І Харківський міжнародний юридичний форум «Право та проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі»

09 жовтня 2017, 10:22

 Протягом 3-6 жовтня 2017 року у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся І Харківський міжнародний юридичний Форум «Право та проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі».

 Захід організовано Харківською обласною державною адміністрацією, Національною академією правових наук України, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» і Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

  У роботі Форуму брали участь досвідчені політики, урядовці та науковці зі світовим ім’ям з понад двадцяти держав, співробітники міжнародних організацій, структурних підрозділів ЄС, відомі правозахисники і представники юридичного бізнесу.

 Судді господарського суду Харківської області також активно брали участь у програмі форуму: панельних дискусіях, круглих столах, відкритих лекціях, майстер-класах, тренінгах. Теми для обговорення були дуже актуальні, бо вони відіграють важливу роль у зміцненні довіри суспільства до судової влади, формуванні ефективної та прозорої судової системи. Одним із напрямків дискусії стало обговорення проблем, що постали у процесі формування Верховного Суду як інституції, без функціонування якої неможливо забезпечити реалізацію всіх гарантій права на справедливий суд. Окрема сесія була присвячена висвітленню питань становлення в Україні інституту конституційної скарги як інструменту забезпечення справедливого суду.

  Основна ідея Форуму – висвітлення та обговорення нагальних глобальних проблем сучасного світу й пошук шляхів розвитку і вдосконалення Україною власних економічних, соціальних та правових інститутів. Провідні теми заходу  сконцентровані на одній з головних цілей сталого  розвитку: сприяння побудові мирного та відкритого суспільства, забезпечення доступу до правосуддя для всіх і створення справедливих, підзвітних та заснованих на широкій  участі установ усіх рівнів. 

  Відкриваючи 1 Міжнародний юридичний форум, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій привітав учасників з початком його роботи та подякував за згоду взяти у ньому участь. Також в урочистому відкритті взяли участь Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Міністр юстиції України Павло Петренко, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, представники правоохоронних органів, Національної академії правових наук України, правозахисних організацій, науковці-правознавці.