flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершився Перший всеукраїнський форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

23 травня 2017, 15:19

   22 травня 2017 року проведено Перший всеукраїнський форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

  Форум організовано Комунікаційним комітетом системи правосуддя (Вища рада правосуддя, Верховний Суд України, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Національна школа суддів України, Державна судова адміністрація України), за підтримки Українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи в Україні», спільно з Центром демократії та верховенства права, ГО «Детектор медіа», Інститутом масової інформації, Національною спілкою журналістів України.

  Учасники форуму, українські та іноземні представники судової системи, а також журналісти та представники медіа-сфери обмінювались своїми думками та ділились ідеями щодо покращення комунікаційної складової між судами та ЗМІ.

  Одним із доповідачей виступила суддя-спікер господарського суду Харківської області, Член Ради суддів України Тетяна Суярко. У другій сесії форуму «Вітчизняний та зарубіжний досвід налагодження комунікації суду і ЗМІ» поділилась власним досвідом роботи суддею-спікером. Підкреслила вагомі досягнення, набуті починаючи з 2015 року, інститутом суддівського спікерства та переспективи його розвитку в Україні.

  Завершився перший всеукраїнський форум прийняттям резолюції "Правова держава – спільна справа та відповідальність".

  Крім того, було створено робочу групу із представників ЗМІ та судів для вироблення спільних правил взаємодії судової влади України із засобами масової інформації.

  Відеотрансляція форуму проходила в Апеляційному суді Харківської області. Представникам судів та регіональних ЗМІ був забезпечений зворотній зв’язок з учасниками форуму.