flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду взяли учусть у семінарі на тему: "Ділове українське мовлення"

04 серпня 2017, 14:39

3 серпня 2017 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  провело семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Ділове українське мовлення”.

Від господарського суду Харківської області участь у семінарі взяли працівники апарату суду.

З вітальним словом до слухачів  звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка наголосила,  що  такий захід організовано вже втретє на численні прохання судів. Це свідчить про бажання працівників апаратів судів дізнатися про тенденції розвитку юридичної мови на сучасному етапі.

Семінар провів доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук  Василь Пивоваров.

У ході семінару слухачі виконали індивідуальні  завдання у формі диктанту, а під час роботи в малих групах відредагували тексти прес-релізу, експрес-опитування за допомогою клікерів.

Також працівники апаратів судів ознайомились з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, навчились правильно вживати словосполучення та чужомовні слова.

 

Інформацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України