flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: «Сучасна судова практика сплати грошової винагороди, відшкодування витрат арбітражного керуючого та перспективи процедур банкрутства в Україні».

04 серпня 2017, 16:45

   04 серпня 2017 року на базі Одеського апеляційного господарського суду проведено круглий стіл на тему: «Сучасна судова практика сплати грошової винагороди, відшкодування витрат арбітражного керуючого та перспективи процедур банкрутства в Україні».

  Захід організовано Громадською організацією «Всеукраїнська Асоціація Арбітражних Керуючих» за участю Національної профспілки арбітражних керуючих та Незалежної асоціації банків України, за підтримки Асоціації суддів господарських судів України.

   Від Господарського суду Харківської області участь у круглому столі в режимі відеоконференцзв'язку взяли в.о. голови суду Савченко Анжеліка Анатоліївна та суддя Міньковський Станіслав Володимирович.

  Мета заходу – обговорення дискусійних питань оплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражних керуючих в справах про банкрутство. Низку питань створює проблематика джерела сплати грошової винагороди арбітражному керуючому при повній відсутності майна у боржника або наявності майна, яке повністю перебуває в іпотеці або заставі.

  Учасники конференції розглянули джерела та порядок сплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого відповідно до старої та нової редакції Законів про банкрутство. Обговорили перспективи виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого при відсутності майна у боржника лише заставного (іпотечного) майна; сплату додаткової винагороди арбітражному керуючому та важелі стимулювання.