flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді-спікера господарського суду Харківської області, члена Ради суддів України Тетяни Суярко у конференції «Австрійська та українська адміністративна юстиція: порівняльні аспекти»

29 вересня 2017, 14:56

  28 вересня 2017 року суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко взяла участь у роботі конференції на тему: "Австрійська та українська адміністративна юстиція: порівняльні аспекти". 

  Конференція відбулася в рамках обміну досвідом. Вперше до України з цією метою приїхали представники однієї із найстаріших європейських адміністративних юстицій - 30 суддів із Австрії. 

  У ході заходу констатувалось, що українська суддівська освіта є важливим фактором розвитку системи правосуддя загалом і адміністративної юстиції зокрема.

  В.о. Голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович презентвав українську систему судового контролю за адміністративними актами з наголосом на процедурних аспектах адміністративного судочинства. У свою чергу, про австрійську систему судового контролю розповів головуючий суддя австрійського Верховного адміністративного суду Мартін Кьолєр.

 Також президент Європейської асоціації адміністративних суддів Едіт Целлер поділився європейським досвідом щодо суддівської доброчесності  та етики.