flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка голів та заступників голів місцевих загальних, місцевих господарських та окружних адміністративних судів

07 грудня 2017, 17:56

  4–6 грудня 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено підготовку голів та заступників голів місцевих загальних, місцевих господарських та окружних адміністративних судів.

  Від господарського суду Харківської області участь у заході взяли заступник голови суду Новікова Наталія Анатоліївна та суддя-спікер суду Суярко Тетяна Дмитрівна.

 

  Вітальною промовою підготовку відкрив ректор Національної школи суддів України,  доктор юридичних наук,  заслужений юрист України Микола Оніщук. У своєму виступі ректор наголосив на конституційних та законодавчих змінах у системі правосуддя та зосередив увагу суддів, які займають адміністративні посади, на змінах у системі організації судової влади, модернізації законодавства в питаннях добору, освіти суддів, їх відповідальності та доброчесності.

  Під час підготовки присутні обговорили перспективи подальшого реформування судової системи України та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів, проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, питання щодо запобігання та виявлення корупційних правопорушень, моніторингу способу життя та ознайомились з особливостями декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру за рік. Розглянули шляхи удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення суддів та якості судочинства, питання щодо ролі голови суду в забезпеченні процесуальної діяльності суддів. Також учасники підготовки удосконалили знання з українського ділового мовлення та мистецтва правового письма, опрацювали питання щодо запобігання професійному вигоранню суддів. Окрему увагу приділили комунікації в судовій владі. Суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко презентувала концепцію прямих зв’язків судів з громадськістю. Під час лекції слухачи ознайомились із взаємодією судів з громадськістю та роллю голови суду у підвищенні авторитету суду.

  Інформацію та фото використано з сайту Національної школи суддів України, детальніше про підготовку можна дізнатись за посиланням http://nsj.gov.ua/ua/news/ochilniki-sudiv-obgovoruut-perspektivi-podalshogo-reformuvannya-sudovoi-sistemi-ukraini/