flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заняття для судових розпорядників місцевих і апеляційних судів на базі господарського суду Харківської області

14 березня 2018, 16:40

 12-15 березня 2018 року Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України організовано заняття з підготовки судових розпорядників місцевих і апеляційних судів.

 14 березня 2018 року проведено одноденний візит слухачів до господарського суду Харківської області.

  Досвідом роботи судових розпорядників господарського суду з колегами поділився начальник відділу служби судових розпорядників господарського суду Харківської області Рогожин Олександр Борисович. Зупинився на організаційних питаннях та відповів на найбільш проблемні питання, які виникають під час роботи судового розпорядника.

 Потім слухачі заняття завітали до судового засідання у справі про банкрутство, в якій суддею господарського суду Харківської області Міньковським Станіславом Володимировичем розглядалася заява про затвердження мирової угоди.

 Суддя господарського суду Харківської області Бринцев Олексій Васильович висвітлив судовим розпорядникам порядок організації підтримання громадського порядку в суді та припинення проявів неповаги до суду. Розглянув із слухачами види відповідальності за неповагу до суду, а також процедуру припинення і фіксації правопорушень за ст. 185-3 КУпАП «Прояв неповаги до суду». Також під час заняття присутні вирішували практичні завдання та шукали можливі шляхи їх вирішення.

 Керівник апарату суду Поляков Олександр Володимирович у своєму виступі висвітлив питання використання технічних засобів у роботі суду та фіксації судового процесу за допомогою технічних засобів. Розповів про використання інформаційних технологій в організації роботи суду та про електронне судочинство.

  На завершення заняття судових розпорядників ознайомили у музеї історії економічного судочинства з етапами становлення господарських судів в Україні, зокрема детально розповіли про історію господарського суду Харківської області.