flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області вимушений тимчасово припинити забезпечення проведення відеоконференцій з іншими судами та установами

23 жовтня 2020, 15:57

 

У Україні продовжується карантин, з 19 жовтня 2020 року Харків віднесено до «червоного» рівня небезпеки поширення захворювання COVID-19, проте суд працює і продовжує розгляд справ.

У зв’язку наявністю підтверджених випадків захворювання працівників суду на COVID-19, з метою запобігання її виникнення у відвідувачів та перешкоджання її поширення серед працівників апарату суду та суддів, керівництвом суду відповідно до розпорядження в.о. голови суду №04 від 22.10.2020 вирішено тимчасово припинити проведення Господарським судом Харківської області судових засідань в режимі відеоконференції за дорученням інших судів та установ.

Одночасно хочемо звернути увагу учасників судових справ, що ч.4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що  під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Такий вид відеоконференцій продовжує проводитись Господарським судом Харківської області, оскільки фізичного контакту з відвідувачами та працівниками суду не відбувається.

Отже, щоб прийняти участь у судовому засіданні, Вам не обов’язково їхати до суду, можна скористатись власним комп’ютером, подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до початку судового засідання.

Заява надсилається до суду та іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством.

В заяві обов’язково вказується:

назва суду;

номер справи;

дата та час судового засідання;

своє прізвище, ім’я, по-батькові;

свій статус у судовій справі;

електронна адреса;

свій номер телефону;

програма за допомогою якої Ви матимете змогу бути присутніми у судовому засіданні, бажано вказувати три - на вибір суду: EASYCON, ZOOM, SKYPE.