flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Харківської області взяли участь у семінарі на тему: “Незалежність та ефективність судової влади у світлі змін до процесуального законодавства України”

21 серпня 2017, 17:34

  18 серпня 2017 року на базі Харківського апеляційного господарського суду відбувся семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему: «Незалежність та ефективність судової влади у світлі змін до процесуального законодавства України», у якому взяли участь судді господарського суду Харківської області. Організатором виступило місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України.

  Учасники семінару зосередили увагу на основних тенденціях змін до процедури розгляду цивільних, господарських  та адміністративних справ.

  Про переваги проектів процесуальних кодексів та можливі виклики, які можуть постати при їх правозастосуванні, розповідали судді господарського суду Харківської області Тетяна Суярко та Олексій Бринцев.

  Основною метою внесення змін до процесуальних кодексів є забезпечення  ефективності  судового процесу,  в тому числі чітке розмежування юрисдикції судів різних спеціалізацій (адміністративних, господарських і загальних), запровадження ефективних механізмів запобігання зловживанню процесуальними правами, дотримання стадійності судового процесу й розумних строків судового розгляду, розширення та посилення ролі альтернативних способів вирішення спорів, вирішення питання групових (або “класових”) позовів та інші питання, які дозволять зменшити навантаження на судову систему.

 

Інформацію використано з офійійного сайту Національної школи суддів України