flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув понад 9 млн грн за незаконну вирубку дерев цінних порід

09 липня 2020, 14:13

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокурора Харківської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області до Державного підприємства «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» смт Кочеток про стягнення 9 млн 219 тис. 509 грн за незаконну вирубку 544 дубів.

 Державною екологічною інспекцією Харківської області в період з 30 липня 2019 року по 12 серпня 2019 року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Державним підприємством при здійсненні господарської діяльності, пов'язаної з веденням лісового господарства. Дозволи на вирубку дубів не надавались. У ході огляду було виявлено в кварталах, розташованих на території Кочетоцької селищної ради Чугуївського району Харківської області самовільну вирубку 544 дерев породи дуб.

 «Відповідальність за порушення лісового законодавства несуть не тільки особи, які безпосередньо здійснюють самовільну вирубку лісів (пошкодження дерев), а також і постійні лісокористувачі, вина яких полягає в допущенні і не перешкоджаннъ їхніми співробітниками незаконній вирубці лісових насаджень в результаті неналежного виконання ними своїх службових обов'язків. Державним підприємством «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» не було забезпечено належну охорону і збереження лісів, чим заподіяно збитків», - повідомили в прес-службі суду.

 Згідно з розрахунками розмір заподіяної шкоди становить 9 млн 219 тис. 509 грн. З метою добровільного відшкодування зазначеної шкоди Державною екологічною інспекцією лісовому господарству було відправлено претензії, які залишилися без розгляду і задоволення.

 Господарський суд Харківської області позов задовольнив у повному обсязі та стягнув з ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» понад 9 млн грн за незаконну вирубку дубів.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/171393/

Comments.ua