flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cемінар “Надання домедичної допомоги” для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у застосунку “Zoom”

15 липня 2023, 11:42

 14 липня 2023 року Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Одеським регіональним відділенням було проведено семінар “Надання домедичної допомоги” для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів в режимі онлайн у застосунку “Zoom”.

 Від Господарського суду Харківської обалсті долучились до семінару головний спеціаліст відділу управління персоналом Подлігаєва Н.А., головний спеціаліст відділу управління персоналом Шуба А.В.

 Вітальними словами навчальний захід відкрила заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК, яка ознайомила учасників з програмою і регламентом семінару, зупинилася на правилах проведення навчального заходу в режимі онлайн, закликала слухачів дотримуватися правил особистої безпеки під час повітряної тривоги, звернула увагу на актуальність теми щодо отримання знань з надання домедичної допомоги, спрямованих на врятування і збереження життя людини у невідкладному стані та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я.

 Для проведення семінару запрошений начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван ПАВЛИШИН.

 З метою розуміння надання домедичної допомоги при пораненні уламками викладач детально зупинився на проведенні дій щодо зупинки кровотеч, фіксації переломів, фіксації шиї з підозрою на перелом спеціальним коміром, а також звернув увагу на правила евакуації потерпілої особи у лежачому положенні.

 Корисною для слухачів була лекція Івана ПАВЛИШИНА щодо ознайомлення з видами сучасної хімічної зброї та наслідками її ураження. Наприкінці лекції викладач розглянув алгоритм дій під час ураження хімічною зброєю та у випадку радіаційної небезпеки.

 Цікавими та інформативними були навчальні відеоролики, які гарно доповнювали теоретичний матеріал викладача і спонукали учасників до обговорення проблемних питань.

 Наприкінці семінару відбулося анкетне опитування слухачів. За результатами успішного проходження семінару учасники отримають електронну форму Сертифіката Національної школи суддів України.

 Інормацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України.