flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада щодо підбиття підсумків роботи господарських судів у 2023 році

26 лютого 2024, 16:06
 23 лютого 2024 року у приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного суду відбулась розширена нарада щодо підбиття підсумків роботи господарських судів у 2023 році за участі суддів Касаційного господарського суду, голів апеляційних та господарських судів.
 Від Господарського суду Харківської області участь у нараді взяла голова суду Наталія Новікова.
 Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко проінформував, що у 2023 році на розгляд судів надійшло понад 4,5 млн справ і матеріалів. Серед них були й нові категорії спорів, пов’язаних із війною. За його словами, попри надскладні умови, такі як надмірне навантаження, кадровий голод і безпекові ризики, судова система достойно впоралася з викликами та продовжила ефективно виконувати свої завдання.
 Аналізуючи результати діяльності системи господарських судів у 2023 році, голова КГС ВС Лариса Рогач наголосила на тому, що у 2023 році суттєво збільшилися основні показники роботи господарських судів порівняно з показниками 2022 року, а подекуди вони перевищили навіть показники «довоєнного» 2021 року. І на тлі відчутного кадрового голоду як серед суддів, так і серед працівників апаратів судів, суттєвого збільшення навантаження на суддів у зв’язку із збільшенням процесуальних звернень якість роботи господарських судів зросла порівняно з попереднім роком, зокрема скоротилися строки розгляду справ.