flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Публічного акціонерного товариства "Стахановський завод феросплавів", м.Стаханов

30 березня 2015, 17:19

 До уваги Публічного акціонерного товариства "Стахановський завод феросплавів",  м.Стаханов  

 

УХВАЛА

 

 "17" березня 2015 р.

Справа № 922/1297/15

 

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Суслової В.В.     

при секретарі судового засідання Помпі К.І.

 

розглянувши матеріали справи

за позовом

  Публічного акціонерного товариства "Металургійний комбінат "Азовсталь". м. Маріуполь    

до

  Публічного акціонерного товариства "Стахановський завод феросплавів",  м.Стаханов  

про

 

 стягнення 943580,33 грн.

 

за участю представників сторін:

 

 

ВСТАНОВИВ:

 

 Публічне акціонерне товариство "Металургійний комбінат "Азовсталь" звернулось до господарського суду Харківської області з позовом до Публічного акціонерного товариства "Стахановський завод феросплавів" про стягнення:  пені у розмірі 470078,70 грн., інфляційних втрат у розмірі 418054,96 грн., 3% річних у розмірі 55446,67 грн. Витрати по сплаті судового збору позивач також просить покласти на відповідача. Позивач обгрунтовує позовні вимоги неналежним виконанням відповідачем зобов'язань за договором поставки № 012/12-16 від 01.06.2012 року.

 Ухвалою господарського суду Харківської області від 05 березня 2015 року було прийнято вказану позовну заяву, порушено провадження у справі та призначено її розгляд на 17 березня  2015 року.

У судовому засіданні 17 березня 2015 року був присутній представник позивача, який надав клопотання за вх. № 10422 про долучення до матеріалів справи витребуваних судом документів. Надані документи долучені судом до матеріалів справи.

Відповідач свого представника у судове засідання не направив. Докази належного повідомлення відповідача про час та місце судового засідання в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строку, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин не може бути вирішено в даному судовому засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Враховуючи неявку представника відповідача у судове засідання та приймаючи до уваги принцип змагальності сторін та те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, а також те, що сторонам необхідно надати суду витребувані докази, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 22, 33, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

  

 

 

 

УХВАЛИВ:

 

  Розгляд справи відкласти на "01" квітня 2015 р. о 12:30    

 Зобов'язати сторони за три дні до початку судового засідання надати до суду:

позивача - додаткове нормативно-правове  обгрунтування позовних вимог;

відповідача - письмовий відзив на позовну заяву, відповідно до статті 59 ГПК України з поясненням по суті заявлених вимог з наданням доказів, що обґрунтовують викладені в ньому обставини. Якщо відповідач заперечує проти позову, то надати всі документи, які підтверджують заперечення проти позову. Відзив повинен містити мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на конкретні норми чинного законодавства. Надіслати копію відзиву і доданих до нього документів позивачу. Також надати витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на відповідача.

 

 Попередити, що у разі неявки представників сторін у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити без розгляду.

 

 

 

Суддя

 

  В.В. Суслова

справа № 922/1297/15