flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фізичної особи-підприємця Васильєва Максима Юрійовича, м. Лисичанськ

30 березня 2015, 17:20

 До уваги Фізичної особи-підприємця Васильєва Максима Юрійовича,

 м. Лисичанськ    

 

УХВАЛА

 

 "17" березня 2015 р.

Справа № 922/1267/15

 

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Суслової В.В.     

при секретарі судового засідання Помпі К.І.

 

розглянувши матеріали справи

за позовом

  Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "Приватбанк", м. Дніпропетровськ    

до

  Фізичної особи-підприємця Васильєва Максима Юрійовича,

 м. Лисичанськ  

про

 

 стягнення 9727,44 грн.

 

за участю представників сторін:

 

ВСТАНОВИВ:

 

  Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Приватбанк" звернулось до господарського суду Харківської області з позовною заявою до Фізичної особи-підприємця Васильєва Максима Юрійовича про стягнення заборгованості за Договором № б/н від 26.07.2013 року в розмірі 9727,44 грн. (6000,00 грн. - заборгованість за кредитом, 2327,76 грн. - заборгованість по процентам за користування кредитом, 1021,68 грн. - пеня за несвоєчасність виконання зобов'язань за договором, 378,00 грн. - заборгованість по комісії за користування кредитом. Витрати по сплаті судового збору позивач також просить покласти на відповідача.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 05 березня 2015 року було прийнято вказану позовну заяву, порушено провадження у справі та призначено її розгляд на 17 березня 2015 року.

У судовому засіданні 17 березня 2015 року був присутній представник позивача, який надав заяву за вх. № 1045 про долучення до матеріалів справи витребуваних судом документів. Надані документи долучені судом до матеріалів справи.

Відповідач свого представника у судове засідання не направив, докази належного повідомлення відповідача про час та місце судового засідання в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строку, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин не може бути вирішено в даному судовому засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Враховуючи неявку представника відповідача та приймаючи  до уваги принцип змагальності сторін та те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, а також те, що сторонам необхідно надати суду витребувані докази, які мають суттєве значення для розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне задовольнити розгляд справи відкласти.

На підставі викладеного та керуючись статтями 22, 33, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

 

 

 

УХВАЛИВ:

 

  Розгляд справи відкласти на "01" квітня 2015 р. о 11:15    

   Зобов'язати сторони за три дні до початку судового засідання надати до суду:

ПОЗИВАЧУ:  додаткове правове обґрунтування позовних вимог;

ВІДПОВІДАЧУ :

- відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування;

- докази повного або часткового виконання зобов'язань відповідачем (банківські виписки про рух коштів на поточному рахунку відповідача, копії платіжних доручень відповідача, квитанцій, прибуткових касових ордерів тощо);

- у разі незгоди з розрахунком позивача - відповідний власний контррозрахунок за формою наведеною вище.

- довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

Усім  учасникам судового процесу забезпечити явку своїх представників у судове засідання з належним чином оформленими повноваженнями.

Попередити, що у разі неявки представників сторін у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами або залишити без розгляду.

 

 

 

 

Суддя

 

  В.В. Суслова

справа № 922/1267/15