flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг на тему: «Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, адміністративному та господарському судочинствах»

02 червня 2017, 09:59

     31 травня 2017 року в м. Харкові Національною школою суддів України у співпраці з проектом «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів» Координатора проектів ОБСЄ в Україні та програмою USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» проведено тренінг для тренерів навчального курсу для кандидатів на посаду судді на тему: «Загальні засади написання судових рішень у цивільному, кримінальному, адміністративному та господарському судочинствах».

  Від Господарського суду Харківської області участь у заході взяли судді: Бринцев Олексій Васильович, Макаренко Оксана Вікторівна та суддя-спікер суду Суярко Тетяна Дмитрівна.

     Присутні під час тренінгу обговорили сутність, поняття, цілі прийняття судового рішення, розглянули судове рішення як процесуальний документ та компонент судової процедури. Ознайомились з міжнародними стандартами, що регламентують забезпечення законності, обґрунтованості та справедливості судових рішень. Також учасники тренінгу обговорили питання з підготовки до написання судових рішень, збору нормативно - правової бази та судової практики. Опрацювали якісні характеристики судового рішення та їх основні критерії, вимоги, яким має відповідати судове рішення, структуру судових рішень, обґрунтування та мотивування судового рішення, мову та стиль написання судових рішень. Дослідили процесуальні засоби усунення недоліків судових рішень.

    Використано фото з сайту Національної школи суддів України http://nsj.gov.ua/ua/news/pidgotovka-treneriv-dlya-kandidativ-na-posadu-suddi/