flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко виступила модератором на третій сесії під час III Південноукраїнського форуму

11 вересня 2017, 17:54

  8 вересня 2017 року, в м. Одеса, Асоціацією правників України разом з Радою адвокатів Одеської області проведено III Південноукраїнський форум.

 Основна мета форуму — об’єднати правників регіону та зосередитися на останніх тенденціях юридичної практики. Зокрема, під час заходу розглянули новели процесуального законодавства, найбільш актуальні питання захисту бізнесу та особливостей його розвитку. Також не залишилися поза увагою цікаві практичні аспекти у галузі морського права.

  Під час заходу учасники форуму обговорили практичні аспекти судової реформи, у галузі морського права, актуальні питання захисту та розвиток юридичного бізнесу. Провідні юристи-практики, представники суддівського корпусу, державні діячі та вітчизняні науковці розповідали про свою діяльність та ділились досвідом з іншими учасниками форуму.

  Форум складався з чотирьох сесій. Перша сесія присвячена процедурі проведення конкурсу на посади суддів Верховного Суду. У дискусії приймали участь кандидати на позиції суддів Верховного Суду та інші гості форуму, висловлюючи своє ставлення до проведеного конкурсу. Однак, думки зійшлись на тому, що процедура вкрай необхідна, хоч і потребує вдосконалення.

 На Другій сесії розглянули питання морського права: сучасні виклики та практичні поради. Акцентували увагу на проблемних питаннях розвитку інфраструктурних проектів у портах України. Обговорили форс-мажор на транспорті: що треба знати юристу; придбання, реєстрацію та експлуатацію яхт за кордоном – сучасні правила та тренди. Сесія, присвячена морському праву, викликала багато запитань у аудиторії – тематика її актуальна для півдня України.

  Модератором третьої сесії «Ефективний захист бізнесу: що варто знати?» виступила суддя-спікер Господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Суярко Тетяна Дмитрівна. В якості вітального слова відмітила, що вірить в те, що настане час, коли ми перестанемо говорити про захист бізнесу від держави.

  У рамках зазначеної сесії  присутні розглянули такі питання: ДФС проти бізнесу; нові форми тиску держави на бізнес і засоби протидії (на прикладі Держпраці); використання спеціальних санкцій через призму кримінального провадження: теорія та практика; взаємодія бізнесу з Радою Бізнес-омбудсмена.

  Під час четвертої сесії «Розвиток юридичного бізнесу. Тонкощі південного регіону країни» обговорили основні технології, які змінюють юридичний бізнес та еволюції юридичних послуг. Що варто регіональній юридичній компанії шукати в столиці?

  Учасники окреслили специфіку бізнесу південного регіону, відмітили напрацьовану практику співпраці з іноземними бізнесами, обґрунтували небажання юридичних фірм Одещини рости до столичного рівня. Обговорили якість юридичної освіти та системи мотивації, геополітичні та економічні особливості регіону, близькість до гарячих регіонів, їх вплив на бізнес середовище та юридичний ринок.

 

  Інформацію використано з офіційного сайту Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Правників України»

http://uba.ua/ukr/news/5163/