flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конференція на тему: "Суди і вирішення спорів в режимі онлайн покращення доступу до правосуддя в Україні"

22 вересня 2017, 12:03

  19 - 20 вересня 2017 року в місти Києві Програмою Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» проведено конференцію «Суди і вирішення спорів в режимі онлайн: покращення доступу до правосуддя в Україні». 

   У роботі конференції взяла участь суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко.

  Метою заходу стали такі напрямки роботи як: ознайомлення зацікавлених осіб в Україні з можливостями онлайн врегулювання спорів як засобу у сприянні своєчасному вирішенню спорів й зменшенню завантаженості судів; презентація та обговорення кращих практик та уроків впровадження програм онлайн врегулювання спорів у Канаді, Європі та США; варіанти запровадження онлайн врегулювання спорів в Україні та потенційних перешкод, які можуть це ускладнити; вироблення рекомендацій та планування подальших кроків на поширення практики онлайн врегулювання спорів в Україні.

  Виступаючи зі вступним словом, керівник програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон та директор Офісу з питань демократії та врядування USAID Томас Уайт наголосили на актуальності тематики заходу та висловили сподівання, що результатом роботи конференції стане напрацювання рекомендацій щодо розвитку онлайн врегулювання спорів в Україні.

  Конференція покликана популяризувати засіб онлайн-врегулювання, як такий, що сприяє швидкому вирішенню спорів, зменшенню завантаженості судів і підвищенню задоволеності сторін результатами вирішення спору.

  Дізнатись більше про вирішення спорів в режимі онлайн можна переглянувши відео конференції: перший день конференції та другий день конференції.