flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація по справі про банкрутство ПАТ ФК «Металіст»

22 вересня 2017, 16:04

  У господарському суді Харківської області для представників громадськості виступив суддя Усатий Віталій Олександрович по справі про банкрутство ПАТ ФК «Металіст».

  У провадженні господарського суду Харківської області знаходиться справа про банкрутство ПАТ ФК «Металіст».

  «На сьогоднішній день, у зв'язку з надходженням касаційної скарги ініціюючого кредитора, справу направлено до Вищого господарського суду України в порядку статті 109 Господарського процесуального кодексу України.

  Ухвалою суду від 18 серпня 2017 року директора ПАТ ФК «Металіст» відсторонено від виконання обов'язків та покладено обов'язки на незалежного арбітражного керуючого.

  Після повернення до господарського суду Харківської області справу буде призначено до розгляду, про що будуть повідомлені учасники судового процесу. В судових засіданнях  розглядатимуться більше 60 грошових вимог кредиторів, які в основному складаються із заробітної плати футболістів, менеджерів, технічного персоналу, заборгованостей перед державним бюджетом та іншими кредиторами»,– повідомив Віталій Усатий.

  Громадськості було роз’яснено загальну процедуру банкрутства. «Футбольний клуб знаходиться в тяжкому фінансовому стані. Відповідно до процедури банкрутства все майно повинно бути виставлено на публічні торги та продано особі, яка заявить найбільшу за нього суму коштів, а отримані гроші будуть розподілені між кредиторами. Не виключений, також, й варіант, що знайдеться інвестор, який погасить всі борги боржника, що виведе футбольний клуб з процедури банкрутства»,– пояснив суддя.

  Віталій Усатий наголосив на законному, неупередженому, об’єктивному, відкритому розгляді справи, а також зазначив: «Мною відхилено клопотання боржника про закрите слухання справи. Наступне судове засідання буде відкритим, в якому можуть бути присутніми всі бажаючі, яких зможе вмістити зал судового засідання. Про дату та час розгляду справи буде повідомлено публічно».

   З метою правового інформування про обставини справи, наприкінці виступу, представникам  громадськості були надані тексти копій ухвал по вказаній справі.

 

  Зі змістом ухвал можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланнями:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/68456354 – ухвала від 15 серпня 2017 року про відхилення клопотання представника боржника  про розгляд справи у закритому судовому засіданні.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/68456360 – ухвала  від 18 серпня 2017 року про відсторонення керівника боржника від посади.