flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник начальника відділу юридичного забезпечення Господарського суду Харківської області

06 квітня 2021, 11:02
 

                                                              НАКАЗ

 

05 квітня 2021 року            Харків                                           № 61-к/а

 

Про оголошення конкурсу на

зайняття вакантної посади

державної служби категорії «Б» 

 

Відповідно до ст. ст. 22, 23 Закону України «Про державну службу», ст. 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року № 1402-VIII, Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя 05.09.2017 № 2646/0/15-17 (у редакції рішення Вищої ради правосуддя 26.11.2019 № 3162/0/15-19), Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 648), зі змінами,

 

Н А К А З У Ю :

 

  1. Оголосити 05 квітня 2021 року конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б» - заступника начальника відділу юридичного забезпечення Господарського суду Харківської області.
  2. Затвердити умови конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б» - заступника начальника відділу юридичного забезпечення Господарського суду Харківської області згідно додатку.
  3. Встановити строк подання інформації для участі у конкурсі 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  4. Відділу управління персоналом Господарського суду Харківської області забезпечити розміщення наказу про оголошення конкурсу та умов його проведення не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня його підписання через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  5. Відділу статистики та інформаційних технологій Господарського суду Харківської області розмістити на офіційному веб-сайті Господарського суду Харківської області (http://hr.arbitr.gov.ua) наказ про оголошення конкурсу та умови його проведення після оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  6. Конкурсній комісії Господарського суду Харківської області провести у визначеному законодавством порядку конкурс на зайняття вищевказаної посади.
  7. Відділу управління персоналом Господарського суду Харківської області забезпечити в порядку та в строки, визначені законодавством, розгляд інформації, яка подана кандидатами для участі у конкурсі.
  8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Керівник апарату суду                         (підпис)                                   О.В. Поляков

 

 

Додаток                                

 

                                  ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                  наказом керівника апарату

                                        Господарського суду

                                      Харківської області

                                                            від 05 квітня 2021 року № 61-к/а

                                                                                                до службової записки                                

                                                                                                                                                                    

Умови
проведення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії «Б» - заступника начальника відділу юридичного забезпечення Господарського суду Харківської області

 

 

Загальні умови

Посадові обов’язки

1. Забезпечення та підготовка проєктів відповідей на запити заінтересованих осіб з питань доступу до публічної інформації, до судових рішень, відповідей на інформаційні та адвокатські запити, звернення громадян, а також організація ознайомлення уповноважених працівників слідчих органів з матеріалами судових справ на підставі ухвал слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів.

2. Здійснення листування з іншими судовими органами, органами суддівського самоврядування, правоохоронними органами, з органами  місцевого самоврядування; підприємствами, установами, організаціями, об’єднаннями громадян з питань, що стосуються діяльності суду.

3. Надання методичної допомоги дисциплінарній комісії суду в складанні проєктів документів.

4. Участь у розробленні проєктів нормативно-правових актів, інструкцій, положень з питань, що належать до компетенції суду, а також перевірка затверджених актів керівництва на відповідність законодавству і міжнародним договорам України.

5. Забезпечення, підготовка та направлення матеріалів за запитами компетентних органів для вирішення питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

6. Ознайомлення суддів та працівників апарату суду з інформацією, що надходить від органів державної та судової влади, а також організацій, підприємств та громадян. Надання правової допомоги працівникам суду.

7. Участь у правовій оцінці (встановлення відповідності вимогам законодавства положень, викладених у проєкті договору, наявності в договорі всіх істотних умов, які є необхідними для договорів даного виду) проєктів договорів, що укладаються головою суду від імені суду.

8. Забезпечення та підготовка матеріалів щодо претензійної та позовної роботи, проведення аналізу її результатів. Здійснення, за дорученням керівництва суду, представництва інтересів Господарського суду Харківської області в органах судової влади (у справах, в яких суд є учасником), та підготовка необхідних документів, пов’язаних із цим представництвом.

9. Організаційне забезпечення підготовки та проведення зборів суддів ( повідомлення суддів та осіб, запрошених на збори, про день, час і місце скликання зборів, питання, що виносяться на їх розгляд; підготовка проєктів документів для зборів з питань порядку денного), оперативних нарад та інших заходів Господарського суду Харківської області.

10. Виконання інших доручень начальника відділу з питань діяльності відділу.

 

Умови оплати праці

Посадовий оклад – 7950 грн.

 

Надбавки, доплати, премії та компенсації відповідно до статті 52  Закону України «Про державну службу»

 

Надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» ( зі змінами)

 

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

 

Безстроково

 

 

Строк призначення особи, яка досягла

65-річного віку, становить один рік з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу щороку

 

Перелік інформації, необхідної для участі в конкурсі, та строк її подання

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії через Єдиний портал вакансій державної служби таку інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246               (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 648), зі змінами (далі - Порядок)

2) резюме за формою згідно з додатком 2-1 Порядку, в якому обов’язково зазначається така інформація:

- прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

- реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

- підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

- підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

- відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Подача додатків до заяви не є обов’язковою.

 

Державні службовці апарату Господарського суду Харківської області, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у ньому

 

Строк подання: інформація для участі у конкурсі подається в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису кандидата протягом 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби

до 18 год. 00 хв. 12 квітня 2021 року включно

 

Додаткові (необов’язкові) документи

Заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

 

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, що підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо)

 

Дата і час початку проведення тестування кандидатів. Місце або спосіб проведення тестування.

 

 

Місце або спосіб проведення співбесіди (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно)

 

15 квітня 2021 року о 10 год. 00 хв.

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 329

Господарський суд Харківської області (проведення тестування за фізичної присутності кандидатів)

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 329

Господарський суд Харківської області

(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидатів)

 

Місце або спосіб проведення співбесіди з метою визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця (переможців) конкурсу (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно)

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 312

Господарський суд Харківської області

(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидатів)

 


Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

 

Медведь Ірина Валентинівна

(057) 705-14-59, kadry@hr.arbitr.gov.ua

 

Бабенко Вікторія Ігорівна

(057) 705-14-59, kadry@hr.arbitr.gov.ua

 

Крамська Інна Павлівна

(057) 705-14-23, Kadry2@hr.arbitr.gov.ua

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

Ступінь вищої освіти не нижче магістра

Галузь знань - Право

2

Досвід роботи

Досвід роботи на посадах державної служби категорій "Б" чи "В" або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років

3

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

1

Аналітичні здібності

 - здатність до логічного мислення, узагальнення, конкретизації, розкладання складних питань на складові, виділяти головне від другорядного, виявляти закономірності; - вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки; - вміння аналізувати інформацію та робити висновки, критично оцінювати ситуації, прогнозувати та робити власні умовиводи

2

Ведення ділових переговорів

 - уміння підготувати взаємовигідні варіанти співпраці/вирішення питання; - уміння визначати інтереси сторін, аналіз їх сильних та слабких позицій; - уміння побудови аргументації та контраргументації

3

Якісне виконання поставлених завдань

 - чітке і точне формулювання мети, цілей і завдань службової діяльності; - комплексний підхід до виконання завдань, виявлення ризиків; - розуміння змісту завдання і його кінцевих результатів, самостійне визначення можливих шляхів досягнення

4

Цифрова грамотність

 - вміння використовувати комп'ютерні пристрої, базове офісне та спеціалізоване програмне забезпечення для ефективного виконання своїх посадових обов'язків; - вміння використовувати сервіси інтернету для ефективного пошуку потрібної інформації; вміння перевіряти надійність джерел i достовірність даних та інформації у цифровому середовищі;  - здатність працювати з документами в різних цифрових форматах; зберігати, накопичувати, впорядковувати, архіву вати цифрові ресурси та дані різних типів; - здатність уникати небезпек в цифровому середовищі, захищати особисті та конфіденційні дані;    - вміння використовувати електронні реєстри, системи електронного документообігу та інші електронні урядові системи для обміну інформацією, для електронного листування в рамках своїх посадових обов'язків; вміння використовувати спільні онлайн календарі, сервіси для підготовки та спільного редагування документів, вміти користуватись кваліфікованим електронним підписом (КЕП);

 - здатність використовувати відкриті цифрові ресурси для власного професійного розвитку

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Знання:

1. Конституції України;

2. Закону України «Про державну службу»;

3. Закону України «Про запобігання корупції»;

4. Закону України «Про судоустрій і статус суддів»;

5. Господарський кодекс України

6. Господарський процесуальний кодекс України

7. Цивільний кодекс України

8. Закон України «Про доступ до судових рішень»