flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cекретар судового засідання Господарського суду Харківської області

19 січня 2022, 15:15

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 
   

 

 

                                                          НАКАЗ

 

19 січня 2022 року                       м. Харків                                № 06-к/а

 

Про оголошення конкурсу на заміщення

посади державної служби категорії «В» 

 

Відповідно до ст. ст. 22, 23 Закону України «Про державну службу», ст. 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року № 1402-VIII, Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя 05.09.2017 № 2646/0/15-17 (у редакції рішення Вищої ради правосуддя 26.11.2019 № 3162/0/15-19), Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 648), зі змінами,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Оголосити 19 січня 2022 року конкурс на заміщення посади державної служби категорії «В» - секретаря судового засідання Господарського суду Харківської області, по строковому трудовому договору, на період відпустки для догляду за дитиною основного працівника.
  2. Затвердити умови конкурсу на заміщення посади державної служби категорії «В» - секретаря судового засідання Господарського суду Харківської області, по строковому трудовому договору, на період відпустки для догляду за дитиною основного працівника.
  3. Встановити строк подання інформації для участі у конкурсі 20 календарних днів з дня оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  4. Відділу управління персоналом Господарського суду Харківської області забезпечити розміщення наказу про оголошення конкурсу та умов його проведення не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня його підписання, через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  5. Відділу статистики та інформаційних технологій Господарського суду Харківської області розмістити на офіційному веб-сайті Господарського суду Харківської області (http://hr.arbitr.gov.ua) наказ про оголошення конкурсу та умови його проведення після оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  6. Конкурсній комісії Господарського суду Харківської області провести у визначеному законодавством порядку конкурс на заміщення вищевказаної посади.
  7. Відділу управління персоналом Господарського суду Харківської області забезпечити в порядку та в строки, визначені законодавством, розгляд інформації, яка подана кандидатами для участі у конкурсі.
  8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

В.о. керівника апарату суду                      (підпис)      Анатолій ГАЄВСЬКИЙ

 

 

                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                   наказом в.о. керівника апарату

                                  Господарського суду

                                Харківської області

                                                     від 19 січня 2022 року № 06-к/а

 

Умови

проведення конкурсу на заміщення посади державної служби

категорії «В» - секретаря судового засідання

Господарського суду Харківської області, по строковому трудовому договору, на період відпустки для догляду за дитиною основного працівника

 

Загальні умови

Посадові обов’язки

1. Отримання під розпис в канцелярії суду всіх документів, адресованих судді, якому він підпорядкований, та їх невідкладна передача на розгляд судді.

2. Оформлення та розміщення списків справ, призначених до розгляду на вході у зал судового засідання.

3. Перевірка явки учасників судового процесу в судове засідання, складу учасників судового засідання у в режимі відеоконференції.

Доповідь головуючому судді за результатами вказаних перевірок

4. Перевірка працездатності засобу технічної фіксації судового процесу перед початком судового засідання  та забезпечення  контролю за повним фіксуванням судового засідання технічними засобами і проведенням судового засідання в режимі відеоконференції (стадії і результати процесуальних дій); ведення протоколу судового засідання та складання протоколів вчинення окремих процесуальних дій.

У разі надання речового доказу безпосередньо в судовому засіданні не пізніше наступного робочого дня передача речового доказу для реєстрації.

5. Оформлення поштових конвертів та повідомлень про вручення для направлення  судових викликів, повідомлень, листів, оригіналів та копій судових рішень тощо в справах, які знаходяться у провадженні судді (суду), здійснення заходів щодо вручення учасникам процесу судових викликів, повідомлень, листів, копій судових рішень тощо по справах (в канцелярії суду).

6. Здійснення виклику або повідомлення експерта, перекладача, спеціаліста, а у випадках термінової необхідності, передбачених ГПК України, також учасників справи телефонограмою, телеграмою, засобами факсимільного зв’язку, електронною поштою або повідомленням через інші засоби зв’язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

7. Оформлення матеріалів справи (формування томів справи, підшивання, складання опису справи).

Оформлення судових справ та матеріалів оскарження для передачі до судів апеляційної (касаційної) інстанцій згідно Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах.

Підготовка та надання судових справ для ознайомлення сторонам.

Виготовлення за дорученням судді копій документів у справах, які перебувають в провадженні, оформлення їх для направлення учасникам судового процесу.

8. Підготовка та передача до архіву на зберігання судових справ, розгляд яких закінчено.

9. Формування списку розсилки документів у справах.

10. Виконання обов’язків судового розпорядника у випадку його відсутності; інших доручень судді, що стосуються виконання посадових обов’язків та розгляду справи, прийняття до уваги рекомендації помічника судді з цього приводу; доручень керівника апарату суду з питань проходження державної служби та виконання посадових обов’язків.

Умови оплати праці

 

Посадовий оклад – 6000 грн.

 

Надбавки, доплати, премії та компенсації відповідно до статті 52  Закону України «Про державну службу»

 

Надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» (зі змінами)

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

 

Строково

 

Строк призначення особи, яка досягла

65-річного віку, становить один рік з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу щороку

Перелік інформації, необхідної для участі в конкурсі, та строк її подання

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії через Єдиний портал вакансій державної служби таку інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 648), зі змінами (далі - Порядок)

2) резюме за формою згідно з додатком 2¹ Порядку, в якому обов’язково зазначається така інформація:

- прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

- реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

- підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

- відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Подача додатків до заяви не є обов’язковою.

4) копію Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови.

 

Державні службовці апарату Господарського суду Харківської області, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у ньому

 

Строк подання: інформація для участі у конкурсі подається в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису кандидата протягом 20 календарних днів з дня оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби

 

до 18 год. 00 хв. 07 лютого 2022 року включно

 

Додаткові (необов’язкові) документи

Заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, що підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо)

Дата і час початку проведення тестування кандидатів. Місце або спосіб проведення тестування.

 

 

Місце або спосіб проведення співбесіди (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно)

 

10 лютого 2022 року о 10 год. 00 хв.

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 329

Господарський суд Харківської області (проведення тестування за фізичної присутності кандидатів)

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 329

Господарський суд Харківської області

(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидатів)

Місце або спосіб проведення співбесіди з метою визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця (переможців) конкурсу (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно)

 

61022, м. Харків,

майдан Свободи, 5

Держпром, 8-й під’їзд, 3 поверх, кім. 312

Господарський суд Харківської області

(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидатів)

 


Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Медведь Ірина Валентинівна

(057) 705-14-59, kadry@hr.arbitr.gov.ua

 

Бабенко Вікторія Ігорівна

(057) 705-14-59, kadry@hr.arbitr.gov.ua

 

Крамська Інна Павлівна

(057) 705-14-23, Kadry2@hr.arbitr.gov.ua

 

Подлігаєва Наталія Анатоліївна

(057) 705-14-23

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

Вища освіта ступеня не нижче молодшого бакалавра або бакалавра

Галузь знань - Право

2

Досвід роботи

Без вимог до досвіду роботи

3

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

1

Досягнення результатів

 - здатність до чіткого бачення результату діяльності; - вміння фокусувати зусилля для досягнення результату діяльності; - вміння запобігати та ефективно долати перешкоди

2

Відповідальність

 

 - усвідомлення важливості якісного виконання своїх посадових обов'язків з дотриманням строків та встановлених процедур;  - усвідомлення рівня відповідальності під час підготовки i прийняття рішень, готовність нести відповідальність за можливі наслідки реалізації таких рішень; - здатність брати на себе зобов'язання, чітко їx дотримуватись i виконувати

3

Цифрова грамотність

 - вміння використовувати комп'ютерні пристрої, базове офісне та спеціалізоване програмне забезпечення для ефективного виконання своїх посадових обов'язків; - вміння використовувати сервіси інтернету для ефективного пошуку потрібної інформації; вміння перевіряти надійність джерел i достовірність даних та інформації у цифровому середовищі;  - здатність працювати з документами в різних цифрових форматах; зберігати, накопичувати, впорядковувати, архіву вати цифрові ресурси та дані різних типів; - здатність уникати небезпек в цифровому середовищі, захищати особисті та конфіденційні дані;  - вміння використовувати електронні реєстри, системи електронного документообігу та інші електронні урядові системи для обміну інформацією, для електронного листування в рамках своїх посадових обов'язків; вміння використовувати спільні онлайн календарі, сервіси для підготовки та спільного редагування документів, вміти користуватись кваліфікованим електронним підписом (КЕП);

здатність використовувати відкриті цифрові ресурси для власного професійного розвитку

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Знання:

1. Конституції України

2. Закону України «Про державну службу»

3. Закону України «Про запобігання корупції»

4. Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

5. Господарський кодекс України

6. Господарський процесуальний кодекс України

7. Цивільний кодекс України

8. Закон України «Про доступ до судових рішень»

9. Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України 20.08.2019 № 814, із змінами

10. Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого Рішенням Ради суддів України 26.11.2010     № 30, із змінами

11. Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання), затвердженої наказом Державної судової адміністрації України 20.09.2012 № 108, із змінами

2

Знання процедури технічної фіксації судового засідання

Порядок роботи з технічними засобами фіксації судового процесу і проведення судового засідання в режимі відеоконференції (хід, стадії і результати процесуальних дій)