flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ: 2-го відповідача ТОВ "Керуюча компанія "Лауффер Бейкері" м.Київ,  

13 листопада 2023, 14:24

ДО УВАГИ: 2-го відповідача ТОВ "Керуюча компанія "Лауффер Бейкері" (04060, м.Київ, вул. Максима Берлінського, буд.**, оф.*)  

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41

_______________________________________________________________________

 

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

 

07 листопада 2023 року

м. Харків

Справа № 922/4047/23

 

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Жиляєва Є.М.

при секретарі судового засідання Деркач П.О.

 

розглянувши матеріали справи

за позовом

 Вітренко Ганни Володимирівни

(адреса 1)     

 

до  

 1. Товариства з обмеженою відповідальністю  "Грейнфорс"

(61158, м. Харків, вул. Велозаводська, буд. 4, оф. 10) ,  

2. Департаменту державної реєстрації Харківської міської ради

(61003, м. Харків, Павлівський майдан, буд. 4)  

3-я особа , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні першого відповідача -  Лебеденко Едуард Сергійович

(адреса 2).

 

про

за участю представників:

визнання трудових відносин припиненими та зобов’язання вчинити певні дії

позивача - не з'явився,

відповідача 1 - не з'явився,

відповідача 2 - не з'явився,

третьої особи - не з'явився,  

ВСТАНОВИВ:

 

Позивач, Вітренко Ганна Володимирівна звернулось до Господарського суду Харківської області з позовом до відповідачів: 1. Товариства з обмеженою відповідальністю  "Грейнфорс", 2. Департаменту державної реєстрації Харківської міської ради, в якому просить суд:

- визнати трудові відносини Вітренко Ганни Володимирівни (інформація 1) із Товариством з обмеженою відповідальністю “Грейнфорс” (код ЄДРПОУ: 39936439, адреса: 61158, м. Харків, вул. Велозаводська, буд. 4, офіс 10) припиненими з 28.08.2023 у зв'язку зі звільненням Вітренко Ганни Володимирівни з посади директора за власним бажання на підставі ч. 1 ст. 38 КЗпП України;

- зобов'язати Департамент реєстрації Харківської міської ради (адреса: 61003, м. Харків, Павлівський Майдан, буд. 4) виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис (відомості) про Вітренко Ганну Володимирівну (інформація 1) як керівника Товариства з обмеженою відповідальністю “Грейнфорс” (адреса: 61158, м. Харків, вул. Велозаводська, буд. 4, офіс 10) та особу, яка може вчиняти дії від імені вказаної юридичної особи, у тому числі підписувати договори, тощо.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 22.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та підготовче засідання призначено на 10.10.2023 о 10:00.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.10.2023 залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні першого відповідача -  Лебеденко Едуарда Сергійовича та підготовче засідання відкладено на 31.10.2023 о 12:00.

16.10.2023 через загальний відділ діловодства суду від позивача надійшло клопотання про долучення доказів (вх. № 28014) з додатковими документами, які досліджено та приєднано до матеріалів справи.

16.10.2023 через загальний відділ діловодства суду від відповідача 2 надійшов відзив (вх. №28113), який досліджено та приєднано до матеріалів справи.

19.10.2023 через загальний відділ діловодства суду від позивача надійшла відповідь на відзив (вх. №28519) з додатковими документами, які досліджено та приєднано до матеріалів справи

Протокольною ухвалою господарського суду Харківської області від 31.10.2023 у справі № 922/4047/23 відкладено підготовче засідання на 07.11.2023 о 12:00.

Позивач у підготовче засідання 07.11.2023 не з'явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлявся своєчасно та належним чином, про що свідчить наявна в матеріалах справи розписка-повідомлення про дату, час та місце наступного засідання з підписом уповноваженого представника позивача.

Відповідач 1 у підготовче засідання 07.11.2023 не з'явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлявся своєчасно та належним чином, про що свідчить наявне в матеріалах справи рекомендоване повідомлення №027916/2 про вручення ухвали-повідомлення від 31.10.2023 уповноваженій особі відповідача 1.

Відповідач 2 у підготовче засідання 07.11.2023 не з'явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлявся своєчасно та належним чином, про що свідчить наявна в матеріалах справи розписка-повідомлення про дату, час та місце наступного засідання з підписом уповноваженого представника відповідача 2.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні першого відповідачау підготовче засідання 07.11.2023 не з'явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлявся своєчасно та належним чином. Разом з цим, суд зазначає, що копії ухвали суду від 10.10.2023 та ухвали-повідомлення від 31.10.2023, неможливо направити на адресу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні першого відповідача - Лебеденко Едуарда Сергійовича, оскільки відправлення кореспонденції Акціонерним товариством «Укрпошта» не відправлено у зв’язку із призупиненням приймання та пересилання поштових відправлень до тимчасово окупованих територій України та районів ведення бойових дій, на території яких не працюють відділення поштового зв’язку у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації проти України, а саме до поштового відділення 63722, про що складено відповідні акти.  

З метою повідомлення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні першого відповідача про розгляд справи, судом було розміщено відповідне оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Відповідно до частини 1, 2 ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Суд констатує, що всім учасникам справи надано можливість для висловлення своєї правової позиції та судом дотримано, під час підготовчого провадження, обумовлені чинним ГПК України процесуальні строки для звернення із заявами по суті справи та іншими заявами з процесуальних питань.

Таким чином, за результатами дослідження матеріалів справи № 922/4047/23, суд приходить до висновку про те, що у відповідності до приписів частини першої статті 177 ГПК України у справі здійснені всі дії, що необхідні для реалізації завдань підготовчого засідання (остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті).

Згідно з частиною другою статті 185 ГПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищенаведене, а також те, що судом здійснено усі необхідні та достатні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, з огляду на відсутність підстав для відкладення підготовчого засідання, керуючись ст. 177-185, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Закрити підготовче провадження та призначити справу № 922/4047/23 до судового розгляду по суті.
  2. Розгляд справи по суті призначити на   "28" листопада 2023 р.  о(б)  12:30   
  3. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Харківської області за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 8-й під’їзд, 1-й поверх, зал судових засідань № 102.
  4. Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/.
  5. Суд також повідомляє учасників справи про їх обов`язок відповідно ст. 6 ГПК України зареєструвати свій електронний кабінет в Єдиній інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС) та можливість ознайомлення з матеріалами справи через ЄСІТС або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Відповідно до ч. 8 ст. 6 ГПК України особа, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, може подавати процесуальні, інші документи, вчиняти інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", якщо інше не передбачено цим кодексом.

У разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до частини 6 статті 6 ГПК України зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, судом застосовуються процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом.

  1. Роз`яснити наслідки неявки в судове засідання, що передбачені статтею 202 ГПК України, а саме:

- неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею;

- якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі: неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки; повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника) незалежно від причин неявки; неявки представника в судове засідання, якщо в судове засідання з`явилася особа, яку він представляє, або інший її представник.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвалу підписано 07.11.2023 р.  

 

Суддя

 

 Є.М. Жиляєв

УХВАЛА

 

07.11.2023

м. Харків

Справа № 922/116/18 (922/1881/23)

 

Господарський суд Харківської області в порядку статей 120-121 Господарського процесуального кодексу України повідомляє:

 

- позивача - ліквідатора ТОВ "Хлібозавод "Салтівський" Козачка Сергія Миколайовича (61022, м.Харків. а/с 4589);

- 1-го відповідача - Лєщінського Александра Олеговича (01054, м.Київ, вул.Бульварно-Кудрявська (Воровського ), буд.51, кв.13, РНОКПП 2343715413);

- 2-го відповідача - ТОВ "Керуюча компанія "Лауффер Бейкері" (04060, м.Київ, вул. Максима Берлінського, буд.20, оф.3, код ЄДРПОУ 38021357)  

як учасників у справі №  922/116/18 (922/1881/23)

за позовом

 ліквідатора ТОВ "Хлібозавод "Салтівський" Козачка Сергія Миколайовича (61022,Харківська область , м.Харків. а/с 4589)

 

до  

 1) Лєщінського Александра Олеговича (01054, м.Київ, вул.Бульварно-Кудрявська (Воровського ), буд.51, кв.13, РНОКПП 2343715413) ,  

2)ТОВ "Керуюча компанія "Лауффер Бейкері" (04060, м.Київ, вул.Максима Берлінського, буд.20, оф.3, код ЄДРПОУ 38021357)    

 

про

 

притягнення до субсидіарної відповідальності через доведення до банкрутсва

у межах справи №922/116/18 про банкрутсво ТОВ "Хлібозавод Салтівський"

 

про відкладення розгляду справи по суті на  14 листопада 2023 року о 12:50 у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи, 5, 8-й під’їзд, 3-й поверх, зал № 327.

Роз'яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів відповідно до ст. 197 ГПК України.

Запропонувати учасникам справи подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

З метою дотримання приписів судочинства в господарському процесі та з метою повного і всебічного розгляду справи, керуючись ч.1 ст.122 ГПК України, суд дійшов висновку про повідомлення 2-го відповідача ТОВ "Керуючу компанію "Лауффер Бейкері" (04060, м.Київ, вул. Максима Берлінського, буд.20, оф.3, код ЄДРПОУ 38021357) через оголошення на офіційному веб-сайті суду.

Роз'яснити учасникам справи положення ст. 202 ГПК України, відповідно до якої неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи (заяви) по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Повідомити учасників справи, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі Електронний суд, поштою або дистанційними засобами зв'язку.

Суд звертає увагу сторін, що документи, отримані судом електронною поштою без електронного цифрового підпису або каналами факсимільного зв`язку, не належать до офіційних. Враховуючи зазначене, такі документи є неналежно оформленими, відтак не належить до офіційних і судом залишаються без розгляду.

Учасникам справи необхідно письмово повідомити суд про оптимальний для них спосіб отримання інформації щодо розгляду справи.

Суд звертає увагу учасників процесу, що для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України.

Суд зазначає, що учасники справи (їх представники) мають право доступу до матеріалів даної справи в електронному вигляді в системі Електронний суд після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Інформацію щодо роботи суду та щодо розгляду конкретних судових справ можна отримати на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.



Суддя

 

 В.О. Усатий

 

 Довідково: Учасники справи мають можливість переглянути процесуальні та інші документи, що є у справі з власного кабінету системи «Електронний суд», який розміщений в мережі Інтернет за адресою:  https://cabinet.court.gov.ua/ .