flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома:  Вовчанської міської ради  

10 січня 2024, 21:53

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

_____________________________________________________________________________

 

 

Повідомлення

 

До відома:  Вовчанської міської ради  

 

                Зміст повідомлення: ухвалою Господарського суду Харківської області від 08 січня 2024 року прийнято позовну заяву Керівника Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова, м. Харків  в інтересах держави, в особі Харківської обласної державної (військової) адміністрації, м. Харків до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, м. Харків (перший відповідач) ,  Вовчанської міської ради, м. Вовчанськ (другий відповідач) про усунення перешкод державі у користуванні та розпорядженні землями оборони шляхом визнання незаконним та скасування наказу, скасування державної реєстрації земельної ділянки та зобов'язання повернути земельну ділянку до розгляду та відкрито провадження у справі №922/45/24.

Підготовче засідання у справі призначено на 23 січня 2024 року о 10:15.

Роз'яснено Вовчанській міській раді, що відповідно до ст. 6 ГПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Відповідно до ст. 170 ГПК України, суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до   частини шостої   статті 6 цього Кодексу зобов’язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Встановлений відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву, оформленого відповідно до ст. 165 ГПК України, - протягом п'ятнадцяти днів, з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд роз'яснює відповідачам, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. 

Встановлений відповідачам строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив, оформлених відповідно до ст. 167 ГПК України, - протягом п'яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Повідомлено учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

 

 

Суддя                                                                О.В. Погорелова