flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги: Іотова Василя Івановича  

19 січня 2024, 15:19

До уваги: Іотова Василя Івановича

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41

_______________________________________________________________________

 

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

 

"03" січня 2024 р.

м. Харків

Справа № 922/5395/23

 

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Жиляєва Є.М.                                                 

розглянув матеріали

позовної заяви  

 Піскуна Дмитра Миколайовича

(61039, м. Харків, бульвар Профспілковий, *)     

 

до  

 Іотова Василя Івановича

(61037, м. Харків, просп. Героїв Харкова, б. *, кв. *)     

 

про

визнання права власності

 

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Піскун Дмитро Миколайович звернувся до Господарського суду Харківської області з позовом до відповідача - Іотова Василя Івановича, в якому просить суд визнати за Піскуном Дмитром Миколайовичем (Інформація_1), право власності на частку в статутному капіталі приватного підприємства «ЧЗ-Темп» код ЄДРПОУ 22625717 (місцезнаходження: 61009, Харківська область, місто Харків, вулиця Одеська, будинок 49 А) в розмірі 100% (сто відсотків) статутного капіталу, що становить 3000,00 грн. Позов обґрунтовано ухиленням Відповідача від передачі Позивачу належної останньому на праві власності частки у статутному капіталі ПП «ЧЗ-Темп», згідно Договору купівлі-продажу № бн/28-2 від 28 січня 2022 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 27.12.2023 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк у п'ять днів з дня вручення такої ухвали для усунення недоліків.

01.01.2024 через загальний відділ діловодства суду від позивача надійшла заява про усунення недоліків (вх. №47) з матеріалами усунутих недоліків, які досліджено та приєднано до матеріалів справи.

У відповідності до вимог частини 3 статті 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день її первинного подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Згідно з приписами частини першої, п’ятої статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Дана справа не відповідає ознакам малозначної справи, наведеним у частині 5 статті 12 ГПК України.

У даному разі, обставини справи, що згідно частини третьої статті 247 ГПК України мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про відсутність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку.

З урахуванням наведених положень процесуального закону, а також враховуючи усунення позивачем недоліків позовної заяви, визначених ухвалою суду від 27.12.2023, суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі № 922/5395/23 за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 121, 177, 178, 181, 234, 247 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

  1.  Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 922/5395/23.
  2. Розгляд справи № 922/5395/23 здійснювати за правилами загального позовного провадження.
  3. Підготовче засідання призначити на 23 січня 2024 року о 12:30.
  4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022,  місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під’їзд, 1-й поверх, зал № 102.
  5. Встановити відповідачу строк у 15 (п'ятнадцять) календарних днів з моменту отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов, а також всі письмові, електронні та інші докази, що підтверджують заперечення проти позову; надіслати позивачу копію відзиву та документи, долучені до нього, докази надіслання такого надати суду.
  6. Запропонувати відповідачу зареєструвати свій електронний кабінет з повідомленням про вказане.
  7. Суд звертає увагу учасників справи на можливість ознайомлення з матеріалами справи через ЄСІТС.

- Зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС можна за таким посиланням: https://id.court.gov.ua/.

- Із порядком реєстрації Електронного кабінету можна ознайомитись у розділі 4 «Реєстрація та авторизація користувачів» Інструкції користувача Електронного суду ЄСІТС за посиланням: https://is.gd/y5sLfZ.

  1. Позивачу протягом 5 днів після отримання відзиву від відповідача, надати суду заперечення на відзив, копії заперечення направити відповідачу.
  2. Позивачу протягом 5 днів після отримання копії даної ухвали подати до суду письмові пояснення щодо віднесення даного спору до юрисдикції господарського судочинства.
  3. Участь учасників справи у підготовчому засіданні визнати обов'язковою.

Повноваження учасників справи оформити у відповідності з вимогами ст. 60 ГПК України та надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

  1. Звернути увагу сторін на права та обов`язки, які передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема щодо часових рамок та порядок їх здійснення.
  2. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/.
  3. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.
  4. Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам.

Суд звертає увагу учасників справи на те, що 18.10.2023 введено в дію положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» №3200-IX від 29.06.2023.

Вказаним законом внесено зміни до Господарського процесуального кодексу України, згідно із якими осіб, визначених частиною 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, в обов`язковому порядку зобов`язано зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

При цьому слід зауважити, що особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

 

Суддя

 

     Є.М. Жиляєв

 

Примітка: У зв’язку з початком тестової експлуатації підсистеми «Електронний суд» з 01.01.2019, відповідно до Розділу XI «Положення про автоматизовану систему документообігу суду» приймання та реєстрація надісланих учасниками судових процесів електронних процесуальних документів повинна здійснюватися з Електронних кабінетів, які вони мають створити в «Електронному суді» за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Після запровадження роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи приймання через офіційну поштову скриньку суду процесуальних документів та документів, що стосуються розгляду справ здійснюватися не буде.