flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про виклик Російська Федерація в особі Посольства Російської Федерації в Україні , соби зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якої невідоме

02 квітня 2024, 15:47

Оголошення про виклик особи зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якої невідоме

 

 

Дата документу  01.04.24                                      Справа №  922/947/24

 

  Господарським судом Харкiвської областi  викликається  Російська Федерація в особі Посольства Російської Федерації в Україні  (03049, м. Київ, Повітрофлотський проспект, буд. 27, ID-101869UA) у справі  №  922/947/24 про відшкодування майнової шкоди у розмірі 57.910.567,60 грн, як:  Відповідач у  справі №922/947/24 в призначене підготовче провадження   на  11:00 год.  18.04.24 р. Адреса суду:  пл. Свободи, 5, Держпром 8-й під'їзд,  м. Харків, 61022.

Додатково  суд повідомляє,  що ухвалою суду від "01" квітня 2024 у вказаній справі за позовом Товариство з обмеженою відповідальністю виробнича компанія "Поліпак ЛТД" до Російської Федерації (03049, м. Київ, Повітрофлотський проспект, буд. 27, ID-101869UA) про відшкодування майнової шкоди у розмірі 57.910.567,60 грн, а також стягнення з Відповідача в дохід бюджету України судовий збір в розмірі 868.658,51грн.

Крім того, суд УХВАЛИВ:

 

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №   922/947/24.

  1. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.
  2. Підготовче засідання призначити на 18 квітня 2024 року о 11:00.
  3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під’їзд, 1-й поверх, зал № 105.
  4. Здійснювати повідомлення Відповідача про дату, час і місце розгляду справи шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.
  5. Встановити Відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву, оформленого відповідно до ст. 165 ГПК України, - протягом п`ятнадцяти днів, з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд роз`яснює відповідачу, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз’яснити, що відповідно до вимог ст. 165 ГПК України: у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову; відзив підписується відповідачем або його представником; відзив повинен містити, зокрема: у разі повного або часткового визнання позовних вимог - вимоги, які визнаються відповідачем; обставини, які визнаються відповідачем, а також правову оцінку обставин, наданих позивачем, з якою відповідач погоджується; заперечення (за наявності) щодо наведених позивачем обставин та правових підстав позову, з якими відповідач не погоджується, із посиланням на відповідні докази та норми права; перелік документів та інших доказів, що додаються до відзиву, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання; заперечення (за наявності) щодо заявленого позивачем розміру судових витрат, які позивач поніс та очікує понести до закінчення розгляду справи по суті; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які відповідач поніс і які очікує понести в зв’язку із розглядом справи;                    копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду;                   до відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2)документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи; до відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача;                 у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

  1. Позивачу згідно статті 166 ГПК України встановити строк 5 днів на подання до суду відповіді на відзив з дня його отримання.
  2. Відповідачу згідно статті 167 ГПК України встановити строк 5 днів на подання до суду заперечень на відповідь на відзив, з дня його отримання.
  3. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.
  4. З 05 жовтня 2021 року офіційно розпочали функціонування три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: "Електронний кабінет", "Електронний суд", підсистема відеоконференцзв’язку, у зв'язку з чим, відповідно до частини шостої статті 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

 

Документи у даній справі можуть бути подані учасниками процесу або безпосередньо до приміщення господарського суду Харківської області, або шляхом їх направлення на офіційну електронну пошту господарського суду Харківської області (inbox@hr.arbitr.gov.ua), або через систему "Електронний суд".

Суд звертає увагу сторін, що документи, отримані судом електронною поштою без електронного цифрового підпису або каналами факсимільного зв`язку, не належать до офіційних. Враховуючи зазначене, такі документи є неналежно оформленими, відтак не належить до офіційних і судом залишаються без розгляду.

 

  .

 

Наслідки неявки в судове засідання

 

            Наслідки неявки в судове засідання особи, що викликається, передбачені статтями 135, 202, 203 Господарського процесуального кодексу України.

            У разі неявки  в судове засідання особи, що викликається, така особа зобов'язана повідомити суд про причини неявки.

 

         Суддя                                                                                      Жигалкін І.П.