flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для громадян!

13 листопада 2020, 15:42

 В мережі Інтернет 12 листопада 2020 року була поширена недостовірна інформація, в т. ч. стосовно строків перебування на посаді голови Господарського суду Харківської області Усатого В.О., у зв’язку з чим повідомляємо наступне.

 Хочемо роз’яснити, що Закон України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-VIII прийнято Верховною Радою України 2 червня 2016 року.

 30 вересня 2016 року вказаний вище Закон України набрав чинності.

 Відповідно до ч.3, 9 ст.20 вказаного вище Закону визначено, що голова місцевого суду, його заступник обираються на посади зборами суддів шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом. Суддя, обраний на адміністративну посаду, не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш як два строки поспіль, якщо інше не передбачено законом.

 14 листопада 2017 року відбулися збори суддів господарського суду Харківської області, якими суддя Господарського суду Харківської області Усатий В.О. вперше обраний на адміністративну посаду голови Господарського суду Харківської області на умовах визначених Законом України «Про судоустрій і статус суддів» № 1402-VIII  строком на три роки, до 13 листопада 2020 року (включно).

 Отже інформація, що у жовтні 2020 року закінчився термін повноважень голови господарського суду Харківської області, яка оприлюднена рядом засобів масової інформації та Інтернет-ресурсів, не відповідає дійсності та є недостовірною.