flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув місту понад 1,4 млн грн заборгованості за несплату за користування землею

27 листопада 2020, 12:46

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю, яке розташоване по вулиці Залютинська про стягнення понад 1,4 млн грн за користування земельною ділянкою за договором оренди землі.

 Харківською міською радою було надано в оренду підприємству земельну ділянку загальною площею понад 3 га для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель строком до 2033 році.

 Нормативна грошова оцінка землі на період експлуатації склала більше 1,8 млн грн.

 ТОВ протягом року не вносило орендну плату за користування земельною ділянкою, що спричинило виникнення заборгованості в розмірі понад 1,4 млн грн.

 «Спірна земельна ділянка протягом тривалого часу використовується підприємством без належної сплати оренди в повному обсязі, тому Харківська міська рада звернулася до суду за захистом своїх прав шляхом стягнення заборгованості», – повідомили в прес-службі суду.

 Суд вирішив позов задовольнити та стягнути з ТОВ на користь Харківської міської ради заборгованість за договором оренди землі в сумі понад 1,4 грн.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/176692/