flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув державі земельну ділянку водного фону площею 15 га

04 грудня 2020, 13:31

 Господарський суд Харківської області розглянув позов заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації до фізичної особи-підприємця про повернення земельної ділянки водного фонду загальною площею 15 га.

 Розпорядженням Кегичівської районної ради було вирішено передати в тимчасове користування (оренду) приватному підприємцю строком на 10 років землі водного фонду (ставок та захисні лісонасадження) для риборозведення, площею 15 га, розташовані на території Кегичівської селищної ради.

 Згідно ст. 34 Закону України «Про оренду землі» та умов договору у разі припинення або розірвання договору орендар зобов’язаний повернути орендареві землі водного фонду у стані не гіршому у порівнянні з тим, у якому він одержав їх в оренду. Строк договору закінчився 15 вересня 2010 року. Проте відповідач з дня закінчення договору оренди не маючи правових підстав використовує спірну земельну ділянку водного фонду при цьому правом поновлення на новий строк не скористався.

 Неповернення земельної ділянки порушує право Харківської обласної державної адміністрації на розпорядження власністю в інтересах держави з метою забезпечення дохідної частини місцевого бюджету, а саме бюджету Кегичівської селищної ради як отримувача коштів за договором оренди землі водного фонду.

 Суд вирішив задовольнити позовні вимоги в повному обсязі та повернути на користь держави в особі Харківської обласної державної адміністрації земельну ділянку водного фонду.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/176929/