flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів Господарського суду Харківської області у семінарі

08 грудня 2020, 16:14
 7 грудня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України організували загальноукраїнський семінар для суддів господарських судів на тему: “Актуальні питання визначення юрисдикції господарських судів: правові висновки Верховного Суду” в онлайн режимі.
 
 Від Господарського суду Харківської області участь взяли судді Ємельянова Ольга Олександрівна, Лаврова Любов Степанівна, Макаренко Оксана Вікторівна та Ольшанченко Володимир Іванович.
 
 Відкривали семінар Золотнікова Тетяна Миколаївна, в.о. директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України, Кібенко Олена Рувімівна, суддя Великої Палати Верховного Суду та Банасько Олександр Олександрович, суддя Верховного Суду в Касаційному господарському суді.
 
 Кібенко Олена Рувімівна виступила з доповіддю про критерії розмежування судової юрисдикції Великою Палатою Верховного Суду та відступ ВП ВС від існуючих правових позицій: процедура, підстави, проблеми.
В режимі презентації PowerPoint Банасько Олександр Олександрович, суддя Верховного Суду в Касаційному господарському суді, представив визначення судової юрисдикції при банкрутстві, у земельних спорах, на стадії виконання судових рішень, спорів. Актуальні правові висновки ВС з питань судової юрисдикції.
 
 Гевко Володимир Львович, суддя Господарського суду Тернопільської області, розповів про юрисдикційність корпоративних спорів та найбільш наближених до них. Наголосив на актуальних правових висновках ВС з питань розмежування судової юрисдикції у спорах за участю фізичних осіб.
 Судді отримали необхідний рівень знань та практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства.
 
 За результатами семінару суддям виданий Сертифікат Національної школи суддів України.