flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області буде змагатися за відзнаку «Модельний суд року»

12 квітня 2021, 11:43

 У межах Проекту ЄС "Право-Justice" реалізовується підкомпонент 2.3 "Модельні суди", який має на меті підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах.

 З березня по грудень 2021 року Проект реалізовує Нову фазу Ініціативи "Модельні суди", яка покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів.

 7 квітня 2021 року відбулась перша координаційна зустріч з учасниками проекту, де були презентовані перспективи та результати участі. Всього беруть участь у проекті 75 модельних судів. Від Харківського регіону судами-учасниками стали: Господарський суд Харківської області, Ленінський районний суд м. Харкова, Лозівський міськрайонний суд Харківської області.

 У модельних судах  заплановано впроваджувати кращий європейський досвід із судового адміністрування. Планується, що вдалий досвід модельних судів буде поширений на всі українські суди.

 По завершенню проекту одному з судів-учасників буде присвоєна відзнака «Модельний суд року» .