flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд задовольнив позов про стягнення понад 1,12 млн грн за незаконне вирубування дерев

31 січня 2022, 14:38

 Керівник Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова Харківської області в інтересах держави, в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області звернувся до Господарського суду Харківської області з позовом до Державного підприємства «Жовтневе лісове господарства» про стягнення на користь держави шкоди, заподіяної незаконним вирубуванням дерев у загальній сумі понад 1,12 млн грн.

 Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку щодо дотримання Жовтневим лісовим господарствам вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища. У ході огляду лісових масивів виявили 600 незаконно вирублених дерев. Про що свідчить відсутність жодних дозвільних документів на використання лісових ресурсів в межах кварталів та пні сухостійних та сироростучих дерев без клеймування.

 Збитки, завдані лісу незаконною вирубкою дерев на території Бабаївського лісництва, склали понад 1,12 млн грн. Надіслану претензію Держекоінспекцією щодо добровільного відшкодування шкоди ДП «Жовтневе лісове господарство» проігнорувало.

 «Відповідно до ч. 4 ст. 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, в порядку та розмірах, встановлених законодавством України.»,– повідомили в прес-службі суду.

 Суд вирішив задовольнити позов та стягнути за незаконне вирубування дерев на користь держави понад 1, 12 млн грн.

 

"Вечірній Харків"