flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи суду під час воєнного стану

08 квітня 2022, 13:52

24 лютого 2022 року російські окупаційні війська вторглися на територію України. З цього часу більшість громадян України особисто відчули біль та страждання, були вимушені залишити власну оселю в пошуках миру або стали на захист України.

Господарський суд Харківської області також зазнав пошкоджень під час агресії загарбника. Проте, суд продовжує здійснювати правосуддя, оскільки суди мають працювати навіть під час воєнного стану.

 

Зважаючи на воєнний стан та руйнування в суді, наразі суд не може забезпечити безпеку учасників судових проваджень, апарату суду, суддів, а тому вимушений обмежити присутність у приміщенні суду до нормалізації обстановки та усунення руйнувань.

Також повідомляємо, що в цей час судові засідання за особистої участі учасників судового процесу проводитися не будуть. Проведення судових засідань в режимі відеоконферецзв'язку можливе за умов наявності технічної можливості у всіх учасників судового процесу.

Всі судові справи, у яких на дату початку збройної агресії були відкладені судові засідання, суддям запропоновано відкладати до часу нормалізації ситуації.

 

В той же час повідомляємо, що учасники судових засідань та інші громадяни мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття в приміщення суду:

  • через особистий кабінет в системі «Електронний суд» https://id.court.gov.ua/;
  • у разі неможливості надсилання через систему «Електронний суд» - електронною поштою на е-mail: inbox@hr.arbitr.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);
  • у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді – звичайною поштою на офіційну адресу суду.

Звертаємо увагу, що відправка судом судової кореспонденції та її отримання судом може відбуватися із затримкою.

Інформацію щодо роботи суду та щодо розгляду конкретних судових справ можна отримати на сайті суду, а також за допомогою Телеграм-бота Господарського суду Харківської області https://t.me/GospSud_kh_bot.

 

Разом переможемо!