flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит експертів Консультативної місії Європейського Союзу до господарського суду Харківської області

16 червня 2017, 16:35

  15 червня 2017 року в рамках виконання програми здійснення міжнародного співробітництва відбулась робоча зустріч керівництва суду з старшим  радником Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи (далі – КМЕС) Джоном Каббоном та короткостроковим експертом КМЕС з Нідерландів з питань судової охорони Чесом (Кейс) Таксом та фахівцем з питань організації охоронної діяльності Державної судової адміністрації України В’ячеславом Корніцовим.

 Під час зустрічі розглянуто питання організації роботи Служби судової охорони та реалізації на базі господарського суду Харківської області пілотного проекту охорони суду.

  В.о. голови суду Олександр Мамалуй відзначив, що безпека суду та суддів на даний час не забезпечена повною мірою, ситуація ускладнюється тиском на суддів з метою прийняття потрібного одній з сторін судового рішення. Також він охарактеризував систему охорони судів, як таку, що не виконує потрібної функції та потребує значної уваги.

  

 Під час візиту представники Консультативної місії Європейського Союзу оглянули приміщенння, де розташований суд, надали практичні поради щодо забезпечення безпеки працівникам установи та особам, що перебувають у будівлі. Окрему увагу звернули на дотримання протипожежних правил та норм безпеки.

 Експерти також вислухали пропозиції, що можуть покращити охорону суду. Олексій Бринцев, суддя господарського суду Харківської області та керівник апарату суду Олександр Поляков поділились власним баченням поліпшення системи охорони суду.

 Господарський суд Харківської області вдячний за можливість бути серед судів, що можуть надати свої пропозиції в питанні приведення охорони судів та суддів до сучасних вимог, яким повинні відповідати установи правосуддя. За результатами робочої зустрічі сторони домовились про необхідність подальшої співпраці.