flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cемінар на тему: «Особливості поновлення порушених прав власника при розгляді справ в порядку господарського судочинства»

02 жовтня 2017, 11:27

   29 вересня 2017 року в місті Харкові регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Харківським апеляційним господарським судом  проведено семінар для суддів господарських судів на тему: “Особливості поновлення порушених прав власника при розгляді справ в порядку господарського судочинства”.

   Учасники семінару розглянули окремі питання виконання судових рішень про захист права власності, особливості захисту права власності на об’єкт будівництва, спірні аспекти застосування статті 1 Першого Протоколу до Конвенції про захист прав людини  та основоположних свобод тощо. Присутні обговорили проблемні питання захисту права власності, що виникають у справах про банкрутство, та особливості поновлення порушених прав власника – держави в практиці регіонального відділення Фонду державного майна України в Харківській області.

   Судді Господарського суду Харківської області Бринцев Олексій Васильович, Хотенець Павло Васильович та Жигалкін Іван Павлович обговорили з учасниками правове регулювання визнання права власності в Україні, проблемні питання та нетипові способи його захисту.

   Участь у семінарі взяли й інші судді Господарського суду Харківської області.

   Використано інформацію та фото з сайту Національної школи суддів України, детальніше про захід можна дізнатися за посиланням: http://nsj.gov.ua/ua/news/zahist-prava-vlasnosti-v-gospodarskomu-sudochinstvi/