flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді-тренери провели тренінг для помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів

13 жовтня 2017, 12:48

  11 жовтня 2017 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело тренінг для помічників суддів та консультантів  місцевих та апеляційних господарських судів на тему: “Проблемні питання, що виникають під час розгляду господарськими судами корпоративних спорів”.   Вітальною промовою захід розпочала директор Харківського регіонального відділення Коржик Валентина Костянтинівна та розробники цього курсу, судді-тренери, викладачі НШСУ - судді Господарського суду Харківської області  Ольга Ємельянова та Владлена Суслова, суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко.


  У ході тренінгу слухачі розглянули загальні поняття, ознаки, види корпоративних спорів, підвідомчість та підсудність справ, що виникають із корпоративних відносин, детально зупинились на вивченні особливостей розгляду спорів про визнання недійсними рішень загальних зборів учасників (засновників, акціонерів, членів), рішень наглядової ради, установчих документів. Не залишились поза увагою проблемні питання при розгляді спорів про набуття та припинення корпоративних справ, захисту майнових корпоративних прав.

  На завершення помічники суддів проаналізували  новації у корпоративних правовідносинах, обговорили особливості розгляду похідних позовів та про таку новацію як - корпоративний договір.
Слід зазначити, що для закріплення вивченого матеріалу кожен блок питань супроводжувався опрацюванням практичних завдань, дискусіями, розв’язком ситуативними задачами, роботою з клікерами по вирішенню тестових питань та активною роботою в малих групах.