flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді-спікера господарського суду Харківської області, члена Ради суддів України Тетяни Суярко в обговоренні показників моніторингу та оцінювання Програми USAID "Нове правосуддя"

30 жовтня 2017, 11:00

  27 жовтня 2017 року, в місті Києві представники судової спільноти обговорили показники моніторингу та оцінювання Програми USAID "Нове правосуддя".

  Участь в обговоренні взяла суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Суярко Тетяна Дмитрівна.

  Нагадаємо, Програма USAID "Нове правосуддя" реалізується з метою надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

  Програма «Нове правосуддя» ґрунтує свою діяльність на здобутках Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та використовує його досягнення для координації тісної співпраці із українськими партнерами, проектами USAID та Уряду США й іншими проектами міжнародних донорських організацій в Україні, для виконання наступних завдань: зміцнення суддівської незалежності та самоврядування, підвищення прозорості та підзвітності судової влади перед суспільством і зміцнення верховенства права, удосконалення судового адміністрування, підвищення якості правничої освіти.

  З метою моніторингу та оцінювання досягнення мети та виконання завдань Програми, а також аналізу її ефективності створено дорадчу групу до складу якої входять представники Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації України, Громадської ради доброчесності, громадських організацій.

  Основним завданням дорадчої групи партнерів є огляд та затвердження якісних показників моніторингу та оцінювання Програми, які базуються на міжнародних інструментах оцінювання судових систем, зокрема "Мірило правовладдя"

   Інформацію використано з офіційного сайту Ради суддів України