flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інфографіка «Трансляція та коментування відкритих судових засідань в Україні»

01 листопада 2017, 11:30

  Інфографіка «Трансляція та коментування відкритих судових засідань в Україні»

  Право на публічні слухання важливий компонент права на справедливий суд. Право на публічне слухання засноване на концепції відкритого і прозорого правосуддя, яка служить важливою гарантією інтересів окремих осіб і суспільства в цілому. Проведення публічних слухань допомагає забезпечити прозорість і сумлінність судового процесу та запобігти потенційним зловживання в ході судового процесу. Саме тому важлива постійна робота в цьому напрямку.

  Публікація здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя». Погляди авторів, наведені у інфографіці, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

  Медіа  експерти ГО «Вектор прав людини», проекту «Суд людською мовою» розробили інфографіку «Трансляції та коментування відкритих судових засідань в Україні» за результатами аналізу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 № 1402-VIII, процесуальних кодексів та листа Державної судової адміністрації України № 15-1924/16 від 14.03.2016 року.

  З матеріалом можна ознайомитись за посиланням:  https://adobe.ly/2zyTG9w

 

 

 

   Для довідки:

  ГО «Вектор прав людини» - правозахисна організація, головною метою якої є реалізація та захист основоположних свобод, прав людини через сприяння практичному виконанню норм та принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини та основоположних свобод.

  Проект «Суд людською мовою» створений для захисту права на справедливий суд та просвітницької роботи для широкого кола населення у даній галузі. Ініціатива об’єднує громадських активістів, IT спеціалістів та професійних юристів.