flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді-спікера господарського суду Харківської області, члена Ради суддів України Тетяни Суярко у Хмельницькому судовому форумі на тему: «Рада суддів України: потенціал та реалії»

09 листопада 2017, 17:06

  Cуддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко взяла участь у Хмельницькому судовому форумі на тему: «Рада суддів України: потенціал та реалії».

 Президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування України Володимир Кравчук відкрив Хмельницький судовий форум, голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич закликав суддівську спільноту до об'єднання та спільного вирішення проблем, які існують у судовій системі.

  Учасників форуму також привітали Голова Ради суддів Украіни Валентина Сімоненко, керівник Відділення Асоціації правників України у Хмельницькій області Володимир Нагнибіда та декан юридичного факультету ХУУПу Сергій Крушинський.

  Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко серед іншого зазначила: "Помиляється той, хто вважає роботу в Раді суддів України чисто представницькою. В першу чергу - це щоденна робота, від якої залежить не тільки захист незалежності суддів, а й організація роботи судів з тим, аби громадяни України реально відчули і зрозуміли, що суди - це саме та інстанція, де відновлюється справедливість і захищаються їхні права та свободи". Вона також наголосила на необхідності активізації роботи зборів суддів кожного суду і використанні їх повноважень повною мірою, зокрема, і щодо зменшення навантаження на суддів-спікерів, аби надати їм ширших можливостей для виконання комунікаційних функцій.

  Суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова розповіла про нормативні документи і пропозиції до законодавства, розроблені комітетом стратегічного розвитку. Вона закликала служителів Феміди бути більш активними на зборах суддів суду, розробляти власні законодавчі ініціативи.

  Завершився форум експрес-доповіддю Тетяни Суярко, судді-спікера Господарського суду Харківськоі області, члена Ради суддів України про кадрову парадигму судової влади.

  Учасники також обговорили проект Резолюції, текст якої буде оприлюднено після її остаточного оформлення.