flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заняття для секретарів судового засідання на базі господарського суду Харківської області

14 грудня 2017, 17:59

  11-15 грудня 2017 року Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України проводяться заняття з підготовки секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів.

  14 грудня 2017 року на базі господарського суду Харківської області відбулись заняття для секретарів судового засідання.  Керівник апарату суду Олександр Поляков привітав слухачів та ознайомив з роботою господарського суду. Розповів про використання технічних засобів, фіксацію судового процесу та реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу.

 Заступник керівника апарату господарського суду Харківської області Анатолій Гаєвський обговорив з присутніми втілення ідеї Єдине вікно - спрощений та прискорений порядок видачі судових рішень учасникам судового процесу.

  Суддя-спікер господарського суду Харківської області, член Ради суддів України Тетяна Суярко розглянула Концепцію прямих зв’язків з громадськістю, поділилась власним досвідом висвітлення діяльності суду та підкреслила важливість налагодження зворотнього зв’язку між суспільством та судовою владою. Детально зупинилась на формах роботи з дітьми на прикладі господарського суду Харківської області. Також наголосила на проблемі підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

  Учасники занять відвідали музей історії економічного судочинства та ознайомились з історією створення господарських судів України та господарського суду Харківської області.