flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взаємодія приватного виконавця з органами судочинства та державної влади під час виконання рішень

06 липня 2018, 16:58

 6 липня 2018 року в м. Харкові на базі Апеляційного суду Харківської області відбулась науково-практична конференція на тему: «Взаємодія приватного виконавця з органами судочинства та державної влади під час виконання рішень» в рамках Проекту Асоціації приватних виконавців України «Уніфікація правового забезпечення та інституційного розвитку приватного виконання рішень в Україні».

 Теми секцій висвітлювали питання щодо обов’язковості судового рішення та виконавчого провадження як завершальної стадії судового провадження. Розглянуті актуальні питання взаємодії приватного виконавця з органами судочинства та державної влади під час виконання виконавчого документу в рамках виконавчого провадження. Фахові експерти ділились досвідом щодо роботи приватних виконавців та результатами діяльності.

 Від господарського суду Харківської області із змістовною доповіддю виступила суддя господарського суду Харківської області Макаренко Оксана Вікторівна. Під час виступу висвітлила питання щодо взаємодії органів судової влади з приватними виконавцями. Підкреслила, що головною новацією прийнятих законів та основою концепції реформування виконавчої служби є введення інституту приватних виконавців, який на думку суддівського корпусу буде функціонувати поряд з державною виконавчою службою, виконувати функції з примусового виконання рішень судів та інших органів. Поряд з реформуванням виконавчої служби проходить реформа судової системи.  Суддя присвятила увагу розділам V та VI нового ГПК України щодо процесуальних питань, пов’язаних з виконанням судових рішень у господарських справах та судового контролю за виконанням судових рішень.

 Дискусія конференції виявилась плідною, інформативною та конструктивною для всіх учасників.