flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань винесення судових рішень у спорах щодо інтелектуальної власності

31 липня 2018, 17:23

 30-31 липня 2018 року в місті Одесі за підтримки Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США, у співпраці з Вищою радою правосуддя та Верховним Судом  відбувся семінар з винесення рішень у справах з інтелектуальної власності. До участі у семінарі запрошувались судді господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ у спорах, пов'язаних із захистом прав на об'єкти інтелектуальної власності.

 Участь у заході від господарського суду Харківської області взяли член Ради суддів України, суддя-спікер Суярко (Гребенюк) Тетяна Дмитрівна та суддя Аюпова Рано Мухтарівна.

 Під час семінару присутнім розповіли про перебіг конкурсу до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, також судді розглянули нові версії процесуальних кодексів України, прослухали цікаві доповіді щодо захисту прав інтелектуальної власності у вітчизняних судах.

 Як суди США захищають права інтелектуальної власності – товарні знаки, авторське право, патенти й комерційні таємниці? Це та багато інших питань у своїх доповідях висвітлювали зарубіжні колеги.

 У межах семінару відбулися дискусії стосовно керування справами та врегулювання спорів і щодо судових ресурсів.

 Робота семінару проходила у форматі секційних засідань, під час яких напрацьовано рекомендації та заплановано шляхи подальшої співпраці Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США з українськими суддями.