flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань прозорого та ефективного судового адміністрування

03 серпня 2018, 11:47

  1-2 серпня 2018 року в місті Одесі за Підтримки Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США відбувся семінар з питань ефективного та справедливого судового адміністрування. Мета семінару – обговорення шляхів подальшого зміцнення судового управління в контексті судової реформи України.

  Від господарського суду Харківської області участь у заході взяв керівник апарату суду Поляков Олександр Володимирович.

  Учасники семінару переймали досвід побудови роботи суду з належним та ефективним управлінням, формування та втілення бачення суду в питаннях лідерства і стратегічного планування, реалізації ключових принципів розробки стратегічного плану та втілення оновлених стратегій у рамках поточного реформування судової системи, у тому числі інформаційного та кадрового компонентів.

  Під час семінару був представлений огляд практичних інструментів формування системи базових компетенцій оптимізації ефективності працівників, обговорено особливості застосування процесу «калібрування», покликаного покращувати ефективність працівників  та спрощувати формулювання відповідних вимог.

  Всі присутні мали можливість взяти участь у дискусіях на теми функціонування судового апарату та забезпечення надання відповідних послуг, чіткого розподілу функцій як способу зменшення адміністративного тягаря, розглянути питання щодо лідерства і зв’язків з громадськістю, керування кадровими ресурсами як ключові складові механізму здійснення правосуддя.

  Експерти проінформували про передові практики ефективної імплементації електронних систем судового управління та оптимізації електронного документообігу, структурування завдань у рамках стандартного робочого процесу з відокремленням адміністративних завдань від інших.

  Окрему увагу під час дводенного семінару було приділено виконанню у невеликих групах таких практичних завдань: відпрацювання техніки «калібрування»; практичне складання елементів стратегічного плану, який би відображав поточні ініціативи та реалізувався в судових установах і передбачав огляд основних адміністративних функцій та завдань, покладених на суди; відпрацювання методології визначення відповідальних осіб за всіма напрямами роботи; виконання тематичного завдання на тему «Як використати поставлені перед судом цілі для формулювання конкретних дій».

  Інформацію використано з офіційного сайту Вищої ради правосуддя.