flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи»

12 листопада 2018, 12:35

 9 листопада 2018 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською спілкою “Українська академія медіації”  проведено семінар  для суддів місцевих господарських судів на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи ”.

 Від господарського суду Харківської області участь у заході взяли судді: Ольга Ємельянова, Сергій Жельне, Тетяна Пономаренко, Олена Топчій.

 Відкриваючи захід,  директор регіонального відділення Валентина Коржик ознайомила учасників із регламентом семінару,  побажала плідної роботи та висловила сподівання, що отримані знання та навички медіатора стануть корисними в діяльності професійних суддів.

 Викладачами було запрошено досвідчених суддів-медіаторів Ірину Шинкарьову та Ганну Бабаш,  які провели загальний огляд  позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України. Викладачі зосередили увагу суддів на істотних відмінностях позасудової процедури медіації від процедури врегулювання спору за участі судді. Окрему увагу доповідачі звернули на важливість ознайомлення учасників судового процесу з медіацією та мотивування їх до участі у процедурі примирення.

 Також учасники заходу обговорили критерії, що можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації, виконали практичні вправи та взяли участь у рольовій грі.

 Відеофільм, який переглянули судді, викликав жваву дискусію щодо конфліктів та  шляхів їх вирішення. Учасники заходу  визначили для себе обсяг обізнаності з питань медіації, потрібної для виконання ними  професійних обов’язків.

 Інформацію використано з офіційного сайту Національної школи суддів України.