flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» у господарському суді Харківської області

11 березня 2019, 11:42

 6 березня 2019 року до суду завітали вихованці 7-Б класу Харківської гімназії №116 Харківської міської ради Харківської області.

 Зустріли дітей працівники апарату та суддя господарського суду Харківської області Євгеній Жиляєв. Він розповів школярам про систему судів, ознайомив з обов'язковою атрибутикою судової влади. Відповів на низку питань про роботу судді, як стати суддею та якими якостями необхідно володіти. Підкреслив значимість професії та розповів, що суддя повинен бути неупередженим, готовим до нестандартних ситуацій та не боятися брати на себе відповідальність.

 У рамках ознайомчого візиту для дітей було проведено «Урок справедливості». Проведення Всеукраїнської акції ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). На уроці продемонстрували мультфільм «Кінь проти Хом’яка», який було відзнято в рамках грантового проекту "Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів" за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя". Подивившись мультфільм, учням було запропоновано у ролі суддів справедливо вирішити суперечку, що виникла між його героями. Школярі вчилися самостійно приймати рішення, шукаючи шляхи справедливого вирішення спору. Під час обговорення конфлікту між персонажами мультфільму діти висловлювали аргументи на підтримання обраної ними сторони.

 Чому люди сперечаються? Хто вирішує спори між людьми? Як вирішити суперечку між дорослими, яку не можна розв’язати самостійно? На ці та багато інших питань під час заняття допоміг знайти відповіді суддя Євгеній Жиляєв. Діти з пожвавленим інтересом вислухали суддю.

 Наприкінці зустрічі школярів запросили відвідати музей економічного судочинства. Учні із задоволенням поринули у минуле та розглянули історичні експонати.