flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щорічний конгрес Регіональних рад реформ з питань правосуддя

27 березня 2019, 12:34

 26 березня 2019 року в місті Києві відбулось засідання Щорічного конгресу Регіональних рад реформ з питань правосуддя.

 Вперше зібралися представники Ради з питань реформи правосуддя з Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Одеської областей та Донбасу для обговорення тем пов’язаних з реформою правосуддя, що мають найбільше значення для кожного регіону.

 Участь у конгресі взяли заступник голови господарського суду Харківської області, член Харківської Регіональної ради реформ у сфері правосуддя Наталія Новікова та суддя господарського суду Харківської області Наталія Калініченко.


 Щорічний конгрес допоміг розпочати конструктивний діалог між регіональними радами з питань реформи правосуддя та особами, які приймають рішення. Основні команди рад презентували свої перші ініціативи, які включали моніторинг впровадження процесуальних кодексів, розвиток служби приватних виконавців, імплементацію нового Кодексу з питань банкрутства.

 Регіональні ради з питань реформи правосуддя діють як постійні робочі групи, які сприяють обміну досвідом між представниками різних правничих професій та кращому формуванню політики у сфері юстиції. Їхня мета – забезпечити постійний і структурований діалог між центральним рівнем і регіонами, щоб дати політикам в Києві більш чітку картину потреб і очікувань регіонів щодо реформи правосуддя. Водночас ці ради будуть контролювати вплив впровадження реформ у своїх регіонах.

 Проект ЄС «Право-Justice» підтримує Регіональні ради з питань реформи правосуддя, надаючи стратегічне керівництво, операційну підтримку, а також міжнародний досвід і кращі порівняльні практики. Їхня мета – забезпечити постійний і структурований діалог між центральним рівнем і регіонами, щоб дати політикам в Києві більш чітку картину потреб і очікувань регіонів щодо реформи правосуддя. Водночас ці ради будуть контролювати вплив впровадження реформ у своїх регіонах.

https://www.prostir.ua/?news=proekt-es-formuje-rady-z-pytan-reformy-pravosuddya-v-6-rehionah&fbclid=IwAR37h0YYLT-EYNYenRCNdfqCPh47NxCsDpvbCKVZ8MW42Cp9jeIYcUK5_vw