flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд задовольнив позов одного з підприємств концерну «Укроборонпром» про стягнення коштів за несвоєчасну поставку військової продукції

22 липня 2019, 15:13

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Державного підприємства «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова» до ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» про стягнення понад 1 млн грн пені за несвоєчасну поставку товару.
 У квітні 2018 між державним підприємством та Лозівським ковальсько-механічним заводом був укладений договір про виготовлення по конструкторської документації покупця і поставки 4-х корпусів БТР-4Е з комплектом складальних одиниць і деталей. 
 Відповідно до договору військова продукція використовується у виробництві оборонного призначення відповідно до Закону України «Про державне оборонне замовлення» в інтересах Міністерства Оборони України. Договірна вартість 4-х корпусів БТР-4Е становить понад 12 млн грн. а розмір пені в разі порушення терміну поставки сплачується в розмірі 0,1% вартості продукції. 
 «Згідно з накладною відповідачем на момент відкриття провадження у справі поставлено тільки два корпуси із запізненням на 91 календарний день, однак після відкриття провадження у справі було поставлено ще 2 корпуси. Поставка військової продукції не в повному обсязі призводить до порушення відповідачем взятих на себе зобов'язань перед Міністерством оборони України в рамках виконання державного оборонного замовлення », - повідомили в прес-службі суду.
 Сторони чітко погодили, що строк поставки визначений календарною датою, будь-яких змін, узгоджених сторонами, щодо терміну здійснення поставки суду не було надано. У зв'язку з несвоєчасним виконанням відповідачем умов договору, пеня становить понад 1 млн грн.
 Суд встановив, що дані нарахування не суперечать вимогам чинного законодавства та умовам договору, в зв'язку з чим позов підлягає задоволенню.

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/159167/