flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області повернув комунальному підприємству "Київпастранс" понад 600 тис. грн

26 липня 2019, 11:03

  Господарський суд Харківської області задовольнив позов КП «Київпастранс» в особі Подільського трамвайного ремонтно-експлуатаційного депо до ТОВ «Петрівна» м.Харкова про стягнення понад 600 тис. грн за несплату оренди.
  У 2015 році між КП «Київпастранс» та ТОВ «Петрівна» був укладений договір про передачу майна територіальної громади міста Києва в оренду. Компанія орендувала нежитлові приміщення, розташовані в м.Києві на вул. Кирилівська, площею понад 290 кв.м.
  Договір припинив свою дію в 2018 році, але орендар не здійснив орендні платежі, не компенсував комунальні послуги та не відшкодував розмір земельного податку. У зв'язку з чим в період з січня 2016 року по жовтень 2018 року утворилась заборгованість.
 «Згідно з умовами договору орендар зобов'язаний самостійно утримувати прибудинкову територію, оплачувати вартість спожитих комунальних послуг, ремонтних робіт, вивезення сміття тощо. Ч. 2. ст. 625 Цивільного Кодексу України передбачає, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час, а також 3% від прострочення суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом»,– повідомили в прес-службі суду.
  Перевіривши правомірність нарахування пені, суд вирішив, що дані нарахування не суперечать нормам чинного законодавства, умовам договору та позов підлягає задоволенню.

Інформацію розміщено на сайті  "Вечерний Харьков"