flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив право використання знаку «Каштан» за харківською Фабрикою Морозива «Хладопром»

07 серпня 2019, 17:18

 До Господарського суду Харківської області звернулося ТОВ «Фабрика морозива« Хладопром »» м. Харків з позовом до ПАТ «Львівський холодокомбінат» про заборону незаконного використання знака для товарів і послуг «Каштан».

 У свою чергу відповідач стверджує про відсутність порушень прав на торговий знак «Каштан», оскільки їм випускається морозиво «Каштан зі смаком ванілі», «Львівський Каштан», упаковки якого за загальною композицією і кольоровою гамою не схожі на морозиво позивача.

 У 2001 році Державною службою інтелектуальної власності України був зареєстрований знак для товарів і послуг «Каштан» і виданий «Київському холодокомбінату №2», який в свою чергу передав право використання ТОВ «Фабрика морозива «Хладопром».

«Позначення «Каштан» є добре відомим в Україні знаком «Хладопром». Це означає, що при використанні його щодо споріднених товарів, таке позначення буде асоціюватися у споживача з діяльністю саме харківської фірми», – пояснили в прес-службі суду.

 Суд вирішив позов ТОВ «Фабрика морозива «Хладопром»» задовольнити і заборонити ПАТ «Львівський холодокомбінат» незаконне використання знака для товарів і послуг «Каштан».

Адреса матеріалу: Вечерний Харьков

                            STATUS QUO