flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув АТ «НАК «Нафтогаз України» більше ніж 7 мільйонів

01 жовтня 2019, 10:17

 Господарський суд Харківської області розглянув справу за позов АТ "НАК "Нафтогаз України" до ТОВ "Котельні лікарняного комплексу" про стягнення заборгованості, яка виникла внаслідок неналежного виконання відповідачем своїх зобов'язань купівлі-продажу та оплати природного газу.

 26.09.2017 між сторонами  був укладений договір про постачання природного газу, відповідно до умов якого, постачальник зобов'язується поставити споживачеві у 2017-2018 роках природний газ, а споживач зобов'язується оплатити його на умовах цього договору.

 Оплату за переданий газ відповідач здійснював несвоєчасно та не виконав зобов’язання, порушення якого є підставою для застосування господарських санкцій. Не допускається одностороння відмова від виконання зобов’язань.     

 «Згідно з матеріалами справи відповідач не виконав зобов’язань у визначений договором строк, тому господарський суд Харківської області визнав вимоги АТ "НАК "Нафтогаз України" про стягнення заборгованості в сумі понад 7 млн. грн. обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.» - пояснили в прес-службі суду.

 Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/161301/

                              Status Quo